מתי ומהיכן שתבחרו תוכלו להאזין לשיחה מקצועית ומעמיקה עם חוקרי המכון על רבדים שונים של המתרחש בתחום הביטחון הלאומי – בישראל, במזרח התיכון ובכפר הגלובלי.
פודקאסטרטגי 318: המורדים בסוריה מכים שנית | תקציב בימי מלחמה | הצומת הגרמנית
פרק 318
גרמניה על פרשת דרכים
גרמניה היא אחת המדינות החשובות באירופה, וגם אחת הידידותיות ביותר כלפי ישראל ביבשת. עם זאת, לאחרונה נכנסה המדינה למשבר שהוביל להתפרקות הקואליציה בברלין, כמו גם להודעת הקנצלר על רצונו לפזר את הפרלמנט ולקרוא לבחירות בפברואר. לפי הסקרים, גרמניה עומדת בפני מהפך פוליטי, וזאת באמצע תקופה מתוחה ביותר בתוך המדינה ובסביבתה. ברקע האירועים האחרונים, הזמין חוקר אירופה במכון, ד"ר רמי דניאל, את ד"ר פטר לינטל – חוקר במכון המחקר הגרמני SWP המומחה ליחסים בין גרמניה לישראל, לדיון מיוחד: איך הגיבו בממשל ובחברה בגרמניה לאירועי ה-7/10 ולמלחמה בעזה עד כה? האם הממשלה בברלין תציית לצוי המעצר נגד נתניהו וגלנט? איך נכנסה גרמניה למשבר הפוליטי הנוכחי? ומה מצפה לה, לאירופה וליחסי ברלין-ירושלים לאחר הבחירות הצפויות? | הדיון נערך בשפה האנגלית
פודקאסטרטגי 316: ארדואן - בין חמאס, ישראל וטראמפ | הדילמה של הקרמלין | מלכודת הטיקטוק
טורקיה 2024: ארדואן - בין חמאס, ישראל וטראמפ
חוקרי טורקיה במכון, ד"ר גליה לינדנשטראוס וד"ר רמי דניאל, סוקרים את השלכות המלחמה על יחסי טורקיה-ישראל, את הפסקת הקשרים המסחריים ואת ההתבטאויות הקשות של ארדואן נגד ישראל בחודשים האחרונים, ומנתחים את הרקע להקצנה של ארדואן, וההקשרים הפנימיים והבינלאומיים המשפיעים על שיקוליו והחלטותיו.
בנוסף, הם מסבירים את ההידרדרות הנמשכת ביחסי טורקיה-ישראל.
מה עמדת טורקיה בקשר לשהותה של הנהגת חמאס בשטחה והאם הדיווחים על מעברה לשם, במקום קטר, נכונים? כיצד מתייחסים בטורקיה לכניסתו של טראמפ לבית הלבן? האם זה יכול לרכך את היחס העוין של טורקיה לישראל? בהקשר של המלחמה באוקראינה והמצב באירופה על רקע בחירת טראמפ: האם טורקיה חושבת מחדש על יחסיה עם הגושים השונים במערכת הבינלאומית? וגם: על המתחים המתעוררים בעת האחרונה בין טורקיה למדינות נוספות בזירת מזרח הים התיכון וכיצד נכון למדינות האזור להתנהל מול מנהיגות בלתי צפויה כשל ארדואן?
פודקאסטרטגי 297: חזית הצפון והמערכה נגד איראן | הבחירות באירופה | אירועי השעה מהעין העזתית
פרק 297
הבחירות הדרמטיות לפרלמנט האירופי: מהן המשמעויות?
כ-180 מיליון אזרחים ברחבי אירופה יצאו החודש לקלפיות במסגרת הבחירות לפרלמנט האירופי. רכז תוכנית אירופה במכון, ד"ר רמי דניאל, משוחח עם ד"ר מאיה שיאון צדקיהו, מנהלת תכנית יחסי ישראל-אירופה במכון מיתווים; עדי קנטור, חוקרת אנטישמיות וימין קיצוני במכון והשגריר ארקדי מיל-מן, חוקר בכיר וראש תוכנית רוסיה במכון, כדי להבין את השפעות תוצאות הבחירות שנערכו בתקופה קריטית ומתוחה עבור היבשת.
איך ייראה הפרלמנט האירופאי החדש ועל מה הוא ישפיע? מי הם המנצחים הגדולים – ומי הם המפסידים? איך רואים את התוצאות ממוסקבה? וגם: מה הייתה ההשפעה של המלחמה בעזה על הקמפיינים ואיך הבחירות ישפיעו על יחסי אירופה-ישראל?
פודקאסטרטגי 275: חיסול אל-עארורי | לקראת שלב ג' של הלחימה | חוסן לאומי | ישראל-טורקיה
טורקיה 2023 - שנת המאה | פרק 5: בין זעם לעסקים כרגיל: יחסי ישראל-טורקיה בעקבות המלחמה בעזה
בתוכנית האחרונה של סדרת הפודקאסטים לכבוד שנת המאה של הרפובליקה הטורקית, שוחחו חוקרי המכון ד"ר גליה לינדנשטראוס וד"ר רמי דניאל על התגובה הטורקית למתרחש במלחמה בעזה בפרספקטיבה היסטורית ועכשווית. האם העיבה המלחמה בעזה על חגיגות המאה לרפובליקה? מדוע האופוזיציה הטורקית עוד יותר עוינת לישראל מהנשיא ארדואן? האם מעבר לרטוריקה של ארדואן יש גם איומים בפועל? האם ישראלים צריכים להחרים כלכלית את טורקיה? מדוע טורקיה מאשימה את ישראל בתמיכה בטרור הכורדי? ולבסוף, מה הצפי בשנת 2024 ליחסי ישראל-טורקיה?
פודקאסטרטגי 260: ישראל ואיום הסייבר | המשבר הפנימי בישראל בעיני העולם הערבי | המדריך לטורקיה
פרק 260
רשת ביטחון – פרק 7 | הסיפור המוזר של יחסי ישראל-טורקיה
היחסים בין טורקיה לישראל הם משט סוער – מצד אחד טורקיה היא המדינה המוסלמית הראשונה שהכירה בישראל, ומצד שני מנהיגיה תקפו ותוקפים את ישראל בצורה חריפה, עד כדי האשמות ברצח עם, ניתוקי יחסים וגירוש שגרירים.
בפרק השביעי של "רשת ביטחון", מארח בן ירושלמי את ד"ר רמי דניאל, חוקר טורקיה במכון למחקרי ביטחון לאומי, כדי להבין מי היא טורקיה המודרנית, כיצד הפכה למדינה חילונית וניסתה להתקרב למערב ואיך היחסים בינינו התחילו דווקא בעקבות אנטישמיות וסטראוטיפים יהודיים. עוד ידבר דניאל על הדמוקרטיה והחברה הטורקית מהקמתה ועד לתקופת ארדואן – והאם בטוח לתיירים ישראלים להגיע לטורקיה?
מצטער, אין הסכתים מתאימים לחיפוש שלך,
אתה יכול לחפש אחרים ....