מתי ומהיכן שתבחרו תוכלו להאזין לשיחה מקצועית ומעמיקה עם חוקרי המכון על רבדים שונים של המתרחש בתחום הביטחון הלאומי – בישראל, במזרח התיכון ובכפר הגלובלי.
פודקאסטרטגי 322: סעודיה - בין חות'ים לטראמפ | קולות מאיראן - יוקר המחייה גרסת טהראן
הזווית הסעודית: בין הח'ותים, הציפיות מטראמפ והסיכוי לשלום אזורי
חוקר המכון, ד"ר יואל גוז'נסקי מסביר את הלקחים מהמעורבות הסעודית במלחמה – החל מהיכולת להכניע את החות'ים, דרך כוונותיהם כלפי סעודיה ועד לאפשרות להסדר מדיני בתימן. בנוסף מפרט על ההזדמנויות לישראל בעקבות היחלשות הציר האיראני והתחזקות מעמדה האזורי: האם צפוי להתחדש הדטאנט האזוריים בעקבות שינויים אלה? כיצד מתקבלת חזרת טראמפ לממשל בארה״ב במדינות ערב ובפרט בסעודיה? מהם שיקוליו של מוחמד בן סלמאן בעניין נורמליזציה עם ישראל והאם היא קרובה מאי פעם?
פודקאסטרטגי 321: מבצע הרשות הפלסטינית בגדה | מתקפות החות'ים - לאן? | כאב ראש ושמו טיקטוק
פרק 321
מתקפות החות'ים לא פוסקות: איך מתמודדים עם הזירה השביעית?
חוקר התוכנית "איראן והציר השיעי" במכון, דני סיטרינוביץ, מנתח את תמונת המצב ואת התוצאות של מתקפות החות׳ים נגד ישראל ונגד כלי שיט בים סוף, בתום שלוש תקיפות עומק של חיל האוויר נגד מטרות כלכליות ותשתיות של החות׳ים בתימן, שגם אחריהן המתקפות בירי בליסטי ובשיגורי כטב״מ אינן פוסקות. כיצד הפכו החות’ים לחזית החמה ביותר של המלחמה בימים האחרונים? מה מניע אותם ומה הקשר של איראן למהלכיהם האחרונים, והאם יש ביכולתה לאכוף עליהם שליטה? האם תקיפה באיראן תעזור בנושא? ובעיקר, כיצד יכולה ישראל להסתייע בארה״ב ובשותפות נוספות מהאזור, שיש להן אינטרס משותף להכניע את החות׳ים צבאית ואף להביא למיטוט שלטונם? מה נחוץ לשם כך?
הטרור החות’י: איום הכטבמ”ים, הפגיעה בסחר הימי והמענה הצבאי והמדיני
בעקבות פגיעת הכטב״ם הקטלנית בת״א והתקפת נמל חודידה על ידי חיל האוויר בתגובה, חוקרי המכון ד"ר יהושע קליסקי וגלית כהן מציגים תמונת מצב עדכנית של מתקפות החות׳ים והשלכותיהן על ישראל מתחילת המלחמה: באיזה סוג של כטב״מים משתמשים האויבים, ובפרט החות׳ים? מהם תכונותיו של הכטב״ם שפגע בתל אביב? כיצד המתקפות על כלי השיט בים סוף השפיעו על הסחר הימי ופעילות הנמלים בישראל ובמדינות האזור? מהן האפשרויות שיש לישראל, מבחינה צבאית, כדי להתמודד עם מגוון האיומים של החות׳ים – בהגנה ובהתקפה? כיצד ישראל יכולה להיערך במישור האסטרטגי והמדיני להמשך ההתמודדות עם איומים אלה, לרבות בקואליציה בינלאומית אזורית?
היכולות הצבאיות של אויבינו במלחמה: חמאס, חזבאללה והחות'ים
חוקר המכון, ד"ר יהושע קליסקי, בוחן את אמצעי הלחימה שמפעילים נגדנו אויבינו במלחמה שהחלה ב-7 באוקטובר: חמאס בעזה, חזבאללה בלבנון והחות'ים בתימן, וכן דן במענה הישראלי לכלל האיומים הללו. מהם אמצעי הלחימה הנמצאים ברשות חמאס וכיצד הוא משתמש בהם בשדה הקרב ברצועה? באיזה אופן הארגון העזתי מסתייע במנהרות ומהן טווחי הרקטות שעדיין נמצאות ברשותו? מה מבדיל את חזבאללה מחמאס בכל הנוגע להיקף, עוצמת ודיוק הטילים שבמחסניו? מהן היכולות ההתקפיות של החות'ים בתימן וכיצד הם רכשו יכולות אלה? ומה המענה הישראלי לכל האיומים הצבאיים האלה בהקשר ההגנתי? וגם: מה חלקם של כלי הטיס הבלתי מאוישים במלחמה הנוכחית בכל החזיתות?
בראש של ביידן - המעורבות האמריקנית במלחמה בעזה וההתמודדות עם איראן ושלוחיה
פאנל מיוחד בהשתתפות אל"ם אלדד שביט וד"ר צ׳ק פרייליך על הסיוע המדיני והצבאי שמקבלת ישראל במלחמה נגד חמאס: מהן הציפיות של ממשל ביידן בכל הנוגע להיבטים הצבאיים של המלחמה, ל״יום שאחרי״ ולדרך לשם? מה עשויה להיות ההשפעה של התנודות בדעת הקהל האמריקאית ביחס למלחמה ושל קמפיין הבחירות לנשיאות ארה״ב, על שיקולי הממשל והעומד בראשו? וכיצד שואפת ארה״ב לטפל בהסלמה מצד חיזבאללה, החות׳ים ושאר השלוחים של איראן שהתערבו במלחמה, ומה ניתן להבין מכך לגבי האסטרטגיה שלה להתמודדות עם איראן?
החזית הימית של המלחמה: החות׳ים, איראן והאיום על נתיבי השיט
חוקר המכון, תא"ל (מיל') יובל אילון, על השלכות המלחמה בעזה על הזירה הימית: מה החשיבות של נתיבי השיט בים סוף ומדוע הפגיעה באוניות שקשורות לישראל או לאנשי עסקים ישראלים היא איום בעל משמעות עולמית? באילו אמצעים מפעילים החות׳ים ואיראן טרור ימי נגד ישראל, ועוד קודם לכן נגד מדינות ערביות? וכיצד המעורבות האמריקאית והסכמי אברהם עוזרים לישראל להתמודד עם איומים אלה כעת?
גיליון חדש לכתב העת "עדכן אסטרטגי" במתכונת חדשה
קובי מיכאל ומורן דייטש מתארחים בפודקאסט לרגל פרסום הגיליון הראשון של כתב העת "עדכן אסטרטגי" במתכונתו החדשה. מה השינויים שחלו בתוכן של כתב העת ולאיזה קהל קוראים הוא מיועד? בהמשך הראיון מציגה מורן דייטש את עיקרי המאמר שחיברה עם כרמית ולנסי ושמתפרסם בגיליון החדש בעניין פרספקטיבה כמותית לחקר סכסוכים במזרח התיכון: מה מאפיין את היקפם, סוג השחקנים הנוטלים בהם חלק, דרכי התפתחותם ודרכי הסיום שלהם?
סכנות והזדמנויות לישראל בים האדום
יואל גוז'נסקי
לקוח מתוך פרק 27
ד"ר יואל גוז'נסקי מפליג לאיזור מפרץ עדן בים האדום – מוקד לסכסוכים אלימים ותחרות על השפעה, המגלמים איומים לצד פוטנציאל אסטרטגי עבור ישראל. המלחמה בתימן הפכה למלחמה איזורית המשלבת כוחות שנתמכים על ידי סעודיה ועוד מדינות ערביות, אל מול הציר האיראני. עד כמה המערכה הנוכחית על העיר חודידה עשויה להוות נקודת מפנה, וכיצד מסכנת הלחימה באיזור את חופש השיט של ישראל לאפריקה ולמזרח אסיה? לצד האיומים הצבאיים – מהו הפוטנציאל להידוק הקשרים האסטרטגיים של ישראל עם מדינות שונות שחותרות להגביר נוכחות ומעורבות כלכלית בים האדום, במיוחד מול איראן ואיומי הברחות הנשק ממנה?
מצטער, אין הסכתים מתאימים לחיפוש שלך,
אתה יכול לחפש אחרים ....