מתי ומהיכן שתבחרו תוכלו להאזין לשיחה מקצועית ומעמיקה עם חוקרי המכון על רבדים שונים של המתרחש בתחום הביטחון הלאומי – בישראל, במזרח התיכון ובכפר הגלובלי.
المجتمع العربي في إسرائيل بعد السابع من أكتوبر وحرب غزة
في هذة الحلقة- مع الباحث الكبير في المعهد بروفيسور محمد وتد- نلقي الضوء على ردود الأفعال عند المجتمع العربي في إسرائيل، على الهجوم الإرهابي الذي حدث في السابع من أكتوبر والحرب في غزة
نتطرق الى ردود الافعال على المجزرة في وسائل الاعلام المحلية،
في تصريحات القادة الدينيين والسياسيين، وفي الرأي العام لدى المجتمع العربي.
لماذا لم يتكرر سيناريو التصعيد الداخلي بين مواطنين عرب ويهود، كالذي حدث خلال عملية حارس الأسوار (٢٠٢١)، بل على العكس تماما؟
كيف ينعكس هذا الحدث على هواجس الجمهور العربي والرغبة في العيش المشترك
وكيف يتم التعبير عن ذلك ضمن مبادرات للمساعدة والتضامن المدني مع ضحايا المجزرة؟
פודקאסטרטגי 266 טכנולוגיות בשדה הקרב - הפלישה לתודעה הישראלית יחסי יהודים - ערבים בתקופת המלחמה
פרק 266
היחסים בין יהודים וערבים בתקופת המלחמה בישראל
חוקר המכון הבכיר, תא"ל (מיל') ד"ר מאיר אלרן, בשיחה עם ראש המכון פרופ' מנואל טרכטנברג והחוקר הבכיר פרופ' מוחמד ותד, על היחסים הרגישים בין החברה היהודית והערבית בישראל – במיוחד בתקופת המלחמה – ועל האופן שבו יש לפעול כדי לשמר את השקט (המופתי) הנשמר עד כה ביחסים בין הציבורים.
כיצד רואה הציבור הערבי את אירועי ה-7 באוקטובר ואת המלחמה שנפתחה בעקבותיהם? מהי ההשפעה של שמירת היחסים בין היהודים וערבים בישראל מבחינה תודעתית, פוליטית וכלכלית? ומה על המנהיגים הערבים והיהודים צריכים לעשות כדי שהמצב הרגיש לא יסלים?
פודקאסטרטגי 265: איך ייראה המשך המלחמה? | סופה של ההסברה הישראלית? | המלחמה והחברה הישראלית
פרק 265
המלחמה והחברה הישראלית
חוקרי הזירה הפנימית במכון למחקרי ביטחון לאומי – תא"ל (מיל') ד"ר מאיר אלרן, ד"ר עידית גיטלמן-שפרן, תא"ל (מיל') ד"ר אריאל היימן ופרופ' מוחמד ותד – התכנסו כדי לדון בתובנותיהם מהשבועיים וחצי שחלפו מאז ה-7 באוקטובר, בכל הנוגע למצב בחברה הישראלית.
כיצד השפיעה המערכה על היחסים שבין צבא וחברה – ואיך הדבר משתקף במערך המילואים? מה למדנו על התקשורת הישראלית ועל תפקידה בחירום? מה הן התחושות בחברה הערבית בישראל וכיצד משפיעים האירועים על היחסים בין היהודים לערבים בארץ? ואיך תיראה החברה שלנו ביום שאחרי המלחמה?
פודקאסטרטגי 261: הזינוק בפשיעה בחברה הערבית | גל חיסולים ברוסיה? | מיעוטים ומחאות באיראן
פרק 261
הזינוק בפשיעה בחברה הערבית: הבחירות המקומיות, מדיניות הממשלה - והאם על שב"כ להתערב?
בעקבות העלייה במספר מקרי הרצח על רקע פעילות ארגוני הפשיעה בחברה הערבית, חוקר המכון, פרופ' מוחמד ותד, מסביר על היפוך המגמה ביחס לשנה שעברה, על הגורמים להחרפה במצב ועל פתרונות הדרושים.
מדוע גל האלימות הנוכחי מהווה בעיה של ביטחון לאומי החורגת מעבר לענייני פנים בחברה הערבית, והבחירות המקומיות הקרבות? כיצד התופעה קשורה לטרור ולהברחות נשק בתוך ישראל ומעבר לגבול? והאם התערבות של שב״כ במאמצים למיגור התופעה היא הפתרון המתבקש?
פודקאסטרטגי 244: חמאס קובעת את כללי המשחק? | בעיות החברה הערבית | מלחמת אוקראינה וטכנולוגיות מתקדמות
, ,
פרק 244
החברה הערבית בישראל כיום: אלימות גואה ומשבר ביחסים עם המדינה
על רקע היתרבות מקרי הפשיעה והאלימות בתוך החברה הערבית בישראל, וההשלכות הצפויות של המהפכה המשפטית על אמון האזרחים הערבים במוסדות השלטון, ובפרט במערכת המשפט, חוקר המכון הבכיר, פרופ' מוחמד ותד, מסביר מדוע בעיית האלימות והפשיעה בחברה הערבית לא תיפתר במסגרת המדיניות הקיימת וללא חיזוק כושר הפעולה של גורמי האכיפה; כיצד משפיעה המהפכה המשפטית על תחושותיהם של אזרחי החברה הערבית ביחס למדינה בתקופות מבחן, כגון תקופת המתיחות והאירועים הבטחוניים שליוותה את חודש רמדאן האחרון; ולסיום- סיכום תהליך השתלבותם של הערבים כאזרחים בישראל ב-75 שנותיה הראשונות ומה שיש עוד לעשות בעניין זה.
פודקאסטרטגי 224: הציבור הערבי בבחירות | בחירות האמצע בארה"ב | ועידת האקלים במצרים
פרק 224
מצטער, אין הסכתים מתאימים לחיפוש שלך,
אתה יכול לחפש אחרים ....