מתי ומהיכן שתבחרו תוכלו להאזין לשיחה מקצועית ומעמיקה עם חוקרי המכון על רבדים שונים של המתרחש בתחום הביטחון הלאומי – בישראל, במזרח התיכון ובכפר הגלובלי.
דרקון במדבר - פרק 8 ואחרון | המעורבות והאסטרטגיה של סין במזה"ת והמשמעויות לישראל
בפרק השמיני והאחרון של סדרת הפודקאסטים 'דרקון במדבר' נארח את תא"ל (מיל) אסף אוריון, ראש מרכז גלייזר למדיניות ישראל-סין ב-INSS, ואת סגניתו, גב' גליה לביא. נסכם את האתגרים וההזדמנויות שמציבה המעורבות הסינית במזרח התיכון בפני ישראל; נציג את השינויים במעמדה של סין במזה"ת אחרי 7 באוקטובר 2023; נבחן את ההזדמנויות והסיכונים לישראל; וננסה לגבש המלצות למדיניות ישראלית אפשרית בעתיד.
פודקאסטרטגי 336: “חבר מביא חבר” בצה”ל? | המכסים של טראמפ | ביקורת באיראן | סין וישראל
פרק 336
פודקאסטרטגי 276: מה הבעיה באונר"א? | המציאות בדרום לבנון | קולות מאיראן | התקשורת במלחמה
, , ,
פרק 276
המציאות הביטחונית בדרום לבנון – לפני ה-7/10 ואחריו
חוקרי המכון, סא"ל (מיל') אורנה מזרחי ותא"ל (מיל') אסף אוריון, מנתחים את המצב שהתהווה בתוך לבנון, ברקע להתפתחות החזית הצפונית במלחמה.
איזו מציאות ביטחונית יצרה החלטה 1701 של האו"ם אחרי מלחמת לבנון השנייה? מה אמור היה להיות התפקיד של כוח יוניפי״ל המורחב, מתוקף ההחלטה? כיצד השפיע המצב הפנימי בלבנון על יישום ההחלטה, ובפרט על פעילות צבא לבנון, יוניפי״ל וחיזבאללה? וביחס לעימות הצבאי המתנהל כעת – האם המעטפת המדינית המתבטאת בהחלטה 1701 יכולה לעזור לישראל להרחיק את איום חיזבאללה מהגבול, כדי שתושבי הצפון יוכלו לשוב לבתיהם בבטחה?
פודקאסטרטגי 254: שפל ביחסי ישראל-ארה"ב? | כטב"מים בשירות צבאות וארגוני טרור | תקשורת תת-ימית
פרק 254
שפל תקדימי ביחסי ישראל-ארה"ב - או עסקים כרגיל? דיון מומחי ה-INSS
המתיחות בין ארה"ב לישראל הגיעה לשיאים חדשים השבוע, עם דבריו החריפים של הנשיא ביידן נגד הממשלה הישראלית והפרסום של כתב "ניו יורק טיימס" תומס פרידמן לפיו וושינגטון עשויה לשקול מחדש את יחסיה עם ירושלים. בשל כך, כינסנו לדיון מיוחד את מנהל המכון, אלוף (מיל') תמיר הימן, והחוקרים הבכירים תא"ל (מיל') אסף אוריון ודר' צ'ק פרייליך. האמנם הגענו למצב שבו ארה"ב בוחנת מחדש את יחסיה עם ישראל? מה עומד מאחורי אי-הזמנתו של ראש הממשלה נתניהו לבית הלבן, עד כמה מדובר בדבר חריג, והאם החלטת נתניהו לבקר בסין הרחיקה עוד יותר את ההזמנה המיוחלת? האם נוכח המתיחות קיימת סכנה למיליארדי הדולרים שמעניקה ארה"ב לישראל? וגם – עד כמה הנושא הפלסטיני מהווה מכשול ליחסים עם הממשל האמריקני?
פודקאסטרטגי 245: תחילת מבצע "מגן וחץ" | מעבר לרשת - מבט מעזה | יחסי טורקיה-יוון
פרק 245
מבצע "מגן וחץ": מומחי ה-INSS בדיון מיוחד
מנהל המכון, אלוף (מיל') תמיר הימן, מראיין בפודקאסט מיוחד את חוקרי המכון הבכירים – פרופ' קובי מיכאל, ד"ר ענת קורץ, תא"ל (מיל') אסף אוריון ויוחנן צורף – על המבצע שהחל ברצועת עזה עם חיסול שלושה מפקדים של הג'יהאד האסלאמי.
האם המהלך הישראלי, שהתמקד בג'יהאד האסלאמי ולא במטרות חמאס, הינו מהלך נכון – ומה השלכותיו? האם חמאס יצטרף למערכה למרות שכוונה נגד הגא"פ בלבד, ואם כן באיזה אופן? מהו הסיכוי שגם הפעם נראה איחוד של הזירות, ותתרחש הסלמה ביתר גבולותיה של ישראל? וכיצד איראן רואה את האירועים בישראל?
הערכה אסטרטגית לישראל 2022: האתגרים מבחוץ
בפודקאסט נדון בהערכת המכון האסטרטגית השנתית, "עת להכרעות", שהוגשה לנשיא המדינה יצחק הרצוג, ונתמקד באתגרים החיצוניים, העומדים בפתחה של שנת 2022: למה צריכה ישראל להקדיש תשומת לב מיוחדת בשנת 2022, ומהן ההמלצות שגיבש המכון בסוגיות אלה? נתבונן בשלושה מעגלים:
המעגל השלישי – הבינלאומי: רוחות מלחמה נושבות בין רוסיה לאוקראינה – אבל לא רק, גם בין ארה"ב לסין. כיצד משפיעים היחסים בין המעצמות על ישראל?
המעגל השני – המזרח התיכון: המעורבות האיראנית במזה"ת ושיחות הגרעין – לאן זה הולך?
המעגל הראשון: הסביבה הקרובה – מהן הבעיות עמן מתמודדות לבנון, סוריה, ירדן והזירה הפלסטינית? ומהן המשמעויות לישראל?
בהשתתפות: מנהל המכון, תא"ל (מיל.) אודי דקל; ראש תכנית סין, תא"ל (מיל.) אסף אוריון וראש תכנית איראן במכון, סימה שיין.
העברת ישראל לתחום האחריות של פיקוד מרכז בצבא ארה"ב וההיערכות מול אירן
אסף אוריון
לקוח מתוך פרק 157
חוקר המכון הבכיר תא"ל (מיל.) אסף אוריון מנתח את הרקע ואת המשמעויות האסטרטגיות של העברת ישראל לתחום האחריות של פיקוד מרכז (CENTCOM) בצבא ארה"ב: כיצד מהלך זה תורם לנורמליזציה צבאית בין ישראל לשכנותיה, בעקבות "הסכמי אברהם" ומול האיומים המתהווים מצד איראן? איזה השלכות עשויות להיות לכך על ההתמודדות הצבאית עם איראן ושלוחיה באזור, בתחומים כגון ההגנה האווירית ובתחום ההגנה על נתיבי השיט?
מצטער, אין הסכתים מתאימים לחיפוש שלך,
אתה יכול לחפש אחרים ....