מתי ומהיכן שתבחרו תוכלו להאזין לשיחה מקצועית ומעמיקה עם חוקרי המכון על רבדים שונים של המתרחש בתחום הביטחון הלאומי – בישראל, במזרח התיכון ובכפר הגלובלי.
פודקאסטרטגי 307: ישראל, חזבאללה והמכה המקדימה | הנשק של איראן וחזבאללה | זהירות, איראני משחק לך במוח
הנשק של איראן וחיזבאללה והמענה בישראל: מהגנה אווירית ועד מתקפה מקדימה
חוקר המכון, ד"ר יהושע קליסקי, מציג את האיומים האוויריים עמם התמודדה ומתמודדת ישראל במהלך מלחמת ׳חרבות ברזל׳ ועוד קודם לכן: ארסנל הנשק שצברו איראן וחיזבאללה, הכולל כטב״מים, טילים בליסטיים, טילים מדויקים ועוד. מה מקור אמצעי הלחימה שהשיגו או פיתחו, במשך השנים שעברו, איראן וחיזבאללה? מה מייחד את הטילים המדויקים, בהם איים נסראללה לתקוף את ישראל, וכיצד ניתן ליירט או לשבש את פעולתם? מדוע דווקא רקטות לטווח קצר מהוות אתגר מבחינת יירוט וכיצד בכל זאת ניתן להתגבר גם על אתגר זה? ומהם מאפייניה של מתקפה מקדימה באמצעות חיל האוויר ובאיזה סוג של מטרות היא נועדה לפגוע?
הטרור החות’י: איום הכטבמ”ים, הפגיעה בסחר הימי והמענה הצבאי והמדיני
בעקבות פגיעת הכטב״ם הקטלנית בת״א והתקפת נמל חודידה על ידי חיל האוויר בתגובה, חוקרי המכון ד"ר יהושע קליסקי וגלית כהן מציגים תמונת מצב עדכנית של מתקפות החות׳ים והשלכותיהן על ישראל מתחילת המלחמה: באיזה סוג של כטב״מים משתמשים האויבים, ובפרט החות׳ים? מהם תכונותיו של הכטב״ם שפגע בתל אביב? כיצד המתקפות על כלי השיט בים סוף השפיעו על הסחר הימי ופעילות הנמלים בישראל ובמדינות האזור? מהן האפשרויות שיש לישראל, מבחינה צבאית, כדי להתמודד עם מגוון האיומים של החות׳ים – בהגנה ובהתקפה? כיצד ישראל יכולה להיערך במישור האסטרטגי והמדיני להמשך ההתמודדות עם איומים אלה, לרבות בקואליציה בינלאומית אזורית?
פודקאסטרטגי 273: בראש של ביידן | החזית המשפטית | מכונת ההשפעה הפרסית | יכולות אויבינו
פרק 273
היכולות הצבאיות של אויבינו במלחמה: חמאס, חזבאללה והחות'ים
חוקר המכון, ד"ר יהושע קליסקי, בוחן את אמצעי הלחימה שמפעילים נגדנו אויבינו במלחמה שהחלה ב-7 באוקטובר: חמאס בעזה, חזבאללה בלבנון והחות'ים בתימן, וכן דן במענה הישראלי לכלל האיומים הללו. מהם אמצעי הלחימה הנמצאים ברשות חמאס וכיצד הוא משתמש בהם בשדה הקרב ברצועה? באיזה אופן הארגון העזתי מסתייע במנהרות ומהן טווחי הרקטות שעדיין נמצאות ברשותו? מה מבדיל את חזבאללה מחמאס בכל הנוגע להיקף, עוצמת ודיוק הטילים שבמחסניו? מהן היכולות ההתקפיות של החות'ים בתימן וכיצד הם רכשו יכולות אלה? ומה המענה הישראלי לכל האיומים הצבאיים האלה בהקשר ההגנתי? וגם: מה חלקם של כלי הטיס הבלתי מאוישים במלחמה הנוכחית בכל החזיתות?
פודקאסטרטגי 262: התעצמות צבא סוריה | שנה למחאת החיג'אב | בית הדין בהאג
פרק 262
התעצמות צבא סוריה - איום לישראל
התעצמות צבא סוריה – איום לישראל
חוקרי המכון, ד"ר יהושע קליסקי וטל אברהם, מציגים תמונת מצב עדכנית בנושא צבא סוריה ומשטר אסד.
האם שאריות האורניום שנותרו בסוריה, לאחר השמדת הכור הגרעיני על ידי ישראל ב-2007, עלולות לשמש את המשטר הסורי כדי לחזור על הניסיון לפתח נשק גרעיני? האם המשטר מסוגל להשתמש בטכנולוגיות מתקדמות, ובהן טכנולוגיות לייזר, לפיתוחים צבאיים? מה ידוע על פיתוח נשק כימי ונשק ביולוגי על ידי משטר אסד בשנים האחרונות? באילו מדינות נעזר צבא סוריה כדי לחדש את מלאי הנשק שלו? מהן המגבלות שעמן הוא עדיין מתמודד, כתוצאה ממלחמת האזרחים? ובאילו צעדים מומלץ לישראל לנקוט כדי להתמודד אם האיומים הצבאיים הללו?
לקריאת המאמר בנושא, היכנסו: https://www.inss.org.il/he/publication/syrian-army-2023/
פודקאסטרטגי 254: שפל ביחסי ישראל-ארה"ב? | כטב"מים בשירות צבאות וארגוני טרור | תקשורת תת-ימית
פרק 254
כלי טיס בלתי מאוישים בשירות צבאות וארגוני טרור
מה אנחנו יודעים על כלי טיס בלתי מאוישים (כטב״מים) והשימוש הגובר שנעשה בהם על ידי צבאות של מדינות וארגוני טרור, ובפרט אלה הנלחמים בישראל?
חוקרי המכון – ד"ר לירן ענתבי וד"ר יהושע קליסקי – עם כל מה שרציתם לדעת על תפקידם של כלי טיס בלתי מאוישים במהלך ההיסטוריה ובמבצעים צבאיים כיום, כגון מבצע ״בית וגן״ בג׳נין, ובשדה המערכה והמודיעין בזירה הבינלאומית – ובכלל זה המלחמה באוקראינה. וגם: מה יותר חשוב – יכולת האיסוף של המל"טים או יכולת התקיפה? ומהן המגבלות של הכלים הללו לעומת יתרונותיהם ביחס לכלים מאוישים?
פודקאסטרטגי 247: הדטנט האזורי | קרן לייזר בשירות צה"ל
פרק 247
מצטער, אין הסכתים מתאימים לחיפוש שלך,
אתה יכול לחפש אחרים ....