המכון למחקרי ביטחון לאומי מרכין ראש עם לכתו של ד"ר יהודה בן מאיר

16 במארס, 2025

המכון למחקרי ביטחון לאומי מרכין ראש עם לכתו של חוקר המכון הבכיר, חבר הכנסת לשעבר ד"ר יהודה בן מאיר.

המכון למחקרי ביטחון לאומי מברך את יו"ר הדירקטוריון, סר פרנק לאוי, על קבלת 'עיטור הנשיא’

8 בינואר, 2025

 

נשיא המדינה יצחק הרצוג העניק את ‘עיטור הנשיא’ לסר פרנק לאוי, יו"ר הדירקטוריון של המכון למחקרי ביטחון לאומי, ולשישה מנהיגים נוספים מרחבי העולם, כהוקרה על תרומתם ארוכת השנים למדינת ישראל ולעם היהודי. על רקע המלחמה הקשה בחר נשיא המדינה את המעוטרים עקב מחויבותם הבלתי מתפשרת לישראל ועל תמיכתם יוצאת הדופן בעם היהודי לאורך עשורים של עשייה, ובעיקר מאז ה-7 באוקטובר 2023.

המכון למחקרי ביטחון לאומי מודה לשירות הביטחון הכללי על סיכול ההתארגנות לפגיעה בעובדת המכון

31 באוקטובר, 2024

בהמשך להסרת צו איסור פרסום והדיווח על אודות ניסיון לפגוע בעובדת המכון למחקרי ביטחון לאומי, הנהלת המכון למחקרי ביטחון לאומי מבקשת למסור כי היא מודה בראש ובראשונה לשירות הביטחון הכללי על סיכול ההתארגנות לפגיעה בעובדת המכון, ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי, אלוף (במיל) תמיר הימן: ״אין זה מפתיע שאנשי המכון למחקרי ביטחון לאומי מהווים מטרה לאיראן ושלוחיה. על אף שהמכון הוא מכון מחקר עצמאי, ואינו חלק ממערכת הביטחון, הוא מהווה מכון המחקר הביטחוני המוביל בישראל וככזה, איראן מבקשת לפגוע באנשיו. אנו בקשר רציף עם הגורמים הרלוונטיים ומתנהלים בהתאם להנחיות גורמי הביטחון״.

המכון למחקרי ביטחון לאומי מרכין ראשו עם לכתו של השגריר מרטין אינדיק

25 ביולי, 2024

המכון למחקרי ביטחון לאומי, סר פרנק לואי, יו"ר הדירקטוריון, חברי הדירקטוריון, אלוף במיל. תמיר הימן ראש המכון, הנהלת וצוות המכון אבלים על מותו של חבר הדירקטוריון השגריר מרטין אינדיק ז"ל ומנחמים את אשתו גייל ומשפחת אינדיק על פטירת יקירם.

פרופ' מנואל טרכטנברג הודיע על כוונתו לסיים את תפקידו כראש המכון; אלוף (מיל.) תמיר הימן ימונה לראש המכון הבא

24 בינואר, 2024

ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי פרופסור מנואל טרכטנברג הודיע אתמול שהוא מתכוון לסיים את תפקידו כראש המכון ב-1.5.2024, בתום כהונה מלאה של שלוש שנים. במקומו ימונה האלוף (מיל.)  תמיר הימן, המכהן כיום כמנהל המכון. אלוף הימן שירת בצה"ל 34 שנים, בתפקידו האחרון כאלוף כיהן הימן כראש אגף המודיעין של צה"ל ולפי כן כמפקד המכללות וכמפקד הגיס הצפוני. רב שנותיו שירת הימן כלוחם ומפקד בחיל השריון.

המכון למחקרי ביטחון לאומי מרכין ראשו עם לכתו של השגריר ד"ר עודד ערן

7 בספטמבר, 2023

סר פרנק לאוי, יו"ר דירקטוריון המכון למחקרי ביטחון לאומי, וחברי הדירקטוריון; פרופ' מנואל טרכטנברג, ראש המכון; הנהלת המכון והצוות מרכינים ראש עם לכתו של ראש המכון לשעבר, השגריר ד"ר עודד ערן, ושולחים תנחומים למשפחת ערן. יהי זכרו ברוך.

ראש המכון מביע את תמיכתו במאמצי הנשיא להגיע למתווה מוסכם

15 במארס, 2023

ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי מביע את תמיכתו במאמצי הנשיא להגיע למתווה שיהיה מבוסס על המכנה המשותף הרחב ביותר.

המכון למחקרי ביטחון לאומי אירח את אלוף (מיל.) יצחק בריק

7 במארס, 2023

צוות המכון למחקרי ביטחון לאומי פגש באלוף (מיל.) יצחק בריק לדיון בנושא מוכנות הצבא ומערכת הביטחון למלחמה.

שרת החוץ והמשפטים לשעבר ציפי לבני התארחה במכון למחקרי ביטחון לאומי

21 בפברואר, 2023

שרת החוץ והמשפטים לשעבר ציפי לבני נפגשה עם חברי הבורד וצוות המכון למחקרי ביטחון לאומי לשיחה על ההשלכות של "המהפכה המשפטית."

הודעת תמיכה בעקרונות ובמתווה פשרת נשיא

12 בפברואר, 2023

המכון למחקרי ביטחון לאומי (ה-INSS) מפרסם הערב הודעת תמיכה בעקרונות ובמתווה הפשרה שהציג נשיא המדינה להידברות מידית בין הצדדים שתוביל להסכמות רחבות ולהורדת המתח בחברה הישראלית.

חוקרי המכון נפגשו עם ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק

3 בינואר, 2022

ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק קיים פגישה עם צוות המכון למחקרי ביטחון לאומי. הדיון התמקד באתגרים האסטרטגיים המונחים לפתחה של ישראל. ברק ציין את חשיבות קיומם של מכוני מחקר בישראל ובראשם המכון למחקרי ביטחון לאומי כמכון המחקר הגדול והמוביל בישראל.

חוקרי המכון לביטחון לאומי נפגשו עם ראש המוסד לשעבר

27 בדצמבר, 2022

חוקרי המכון לביטחון לאומי פגשו בראש המוסד לשעבר תמיר פרדו ודנו עמו באתגרי הביטחון הלאומי של ישראל על רקע השינויים הפוליטיים. המפגש נערך כחלק מסדרת צהרי יום ג', שמרכז ד"ר יואל גוז'נסקי.

חוקרי המכון למחקרי ביטחון לאומי פגשו בראש המוסד לשעבר, אפרים הלוי

6 בדצמבר 2022

המכון למחקרי ביטחון לאומי אירח במסגרת "צהרי יום ג'" את ראש המוסד והיועץ לביטחון לאומי לשעבר, מר אפרים הלוי. הלוי שוחח עם חוקרי המכון על המודיעין ככלי מרכזי בהגעה להסדרים מדיניים במזרח התיכון, בליווי אנקדוטות מניסיונו העשיר.

חוקרי המכון למחקרי ביטחון לאומי נפגשו עם פרופ' אסא כשר

29 בנובמבר, 2022

אנשי המכון נפגשו עם פרופ' אמריטוס אסא כשר במסגרת המפגשים של 'צהרי יום ג'. כשר תיאר תמונה ערכית מדאיגה של המדינה והחברה ואחדות מהרשויות שלה, אך כזו שהיא ברת תיקון. מרכז הסדרה ד"ר יואל גוז'נסקי

השקת המרכז למדיניות ישראל-סין ע"ש דיאן וגילפורד גלייזר

2 באוגוסט , 2022

המכון למחקרי ביטחון לאומי (ה-INSS) והקרן על שם התורמים דיאן וגילפורד גלייזר השיקו ב-1 באוגוסט מיזם משותף: המרכז למדיניות ישראל-סין.

ראש אמ"ן לשעבר, האלוף (מיל') תמיר הימן, נבחר למנהל המכון למחקרי ביטחון לאומי

16 במאי , 2022

סר פרנק לואי, יו"ר הוועד המנהל של המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS), אוניברסיטת תל אביב, הודיע היום על מינויו של ראש אמ"ן לשעבר, האלוף (מיל') תמיר הימן, למנהל המכון. האלוף הימן ייכנס לתפקידו ב-15 למאי 2022 ויחליף את תא"ל (מיל') אודי דקל.

המכון למחקרי ביטחון לאומי הגיש לנשיא המדינה: הערכה אסטרטגית לישראל 2022

24 בינואר, 2022

חוקרות וחוקרי המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS), בהובלת יו"ר הוועד המנהל של המכון, סר פרנק לאוי, וביניהם ראש המכון, פרופ' מנואל טרכטנברג, מנהל המכון, תא"ל (מיל.) אודי דקל, ראש המל"ל לשעבר מר מאיר בן שבת, רח"ט מחקר לשעבר תא"ל (מיל.) דרור שלוםגב' סימה שיין, דר' ענת קורץדר' שירה עפרון,  תא"ל (מיל.) אסף אוריון ודר' מאיר אלרן, הגישו לנשיא המדינה, מר יצחק הרצוג, את ההערכה האסטרטגית השנתית לישראל באירוע שנערך בלשכתו, במעמד רעיית הנשיא, הגב' מיכל הרצוג.

המכון למחקרי ביטחון לאומי אבל על מותו של חבר הוועד המנהל, דוד קוליץ

16 בינואר, 2022

סר פרנק לאוי, ראש הוועד המנהל, חברי הוועד המנהל, ראש המכון פרופ' מנואל טרכטנברג וכלל עובדי המכון למחקרי ביטחון לאומי אבלים על לכתו של חברנו היקר, דוד קוליץ, ששימש חבר בוועד המנהל במשך שנים ארוכות ותמך בנדיבות בפעילויות המכון

שר החוץ יאיר לפיד ערך דיון חשיבה מקצועי במכון למחקרי ביטחון לאומי

23 בדצמבר, 2021

שר החוץ, יאיר לפיד, קיים היום (יום ה', 23/12/2021) דיון חשיבה מקצועי במכון למחקרי ביטחון לאומי – INSS, שבאוני' ת"א, על תוכניתו "כלכלה תמורת בטחון". המכון מהווה במה מרכזית עבור גופי המדינה לדיון בסוגיות של ביטחון לאומי-אסטרטגי, צבאי, מדיני וכלכלי, ומצידו השתתפו ראש המכון פרופ' מנואל טרכטנברג, הרמטכ"ל לשעבר, רא"ל (מיל.) גדי איזנקוט, עמית מחקר בכיר במכון, מנהל המכון, תא"ל (מיל.) אודי דקל, וחוקרות וחוקרים. כמו כן השתתפו שרת הכלכלה, אלופה (מיל') אורנה ברביבאי, מנכ"ל משרד החוץ, אלון אושפיז ואנשי משרדו.

חברות וחברים חדשים בדירקטוריון ובצוות החוקרים של המכון למחקרי ביטחון לאומי

15 בנובמבר, 2021

ציפי לבני ודורית ביניש מצטרפות כחברות דירקטוריון ה- INSS; מאיר בן שבת, מארק רגב, חגי אטקס ואסטבן קלור מצטרפים למכון כעמיתי מחקר

קנצלרית גרמניה, ד"ר אנגלה מרקל, נפגשה עם בכירי המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) בירושלים

11 באוקטובר, 2021

כחלק מביקורה בישראל, נפגשה קנצלרית גרמניה ד"ר אנגלה מרקל, ביום שני 11 באוקטובר, 2021 עם בכירים מהמכון למחקרי ביטחון לאומי. במהלך המפגש, נשאה הקנצלרית דברים לציבור הישראלי.

תת שר החוץ של בחריין ביקר במכון למחקרי ביטחון לאומי

11 באוגוסט, 2021

תת שר החוץ של בחריין ויושב ראש מכון המחקר DERASAT, ד״ר שייח׳ עבדאללה בן אחמד אל-ח׳ליפה, ביקר היום (11 באוגוסט 2021) במכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS). את תת השר ליוותה משלחת שכללה את ד"ר ח'מאד איברהים אל עבדאללה, מנכ"ל מכון המחקר DERASAT. במסגרת הביקור, חתמו שני מכוני המחקר על הסכם הבנות לשיתופי פעולה והידוק הקשרים בין המכונים, שמטרתו העיקרית היא קידום השלום, הביטחון והפיתוח של המזרח התיכון וצפון אפריקה.

המכון הגיש לנשיא המדינה את עיקרי האתגרים האסטרטגיים העומדים בפני ישראל ואת ההמלצות למדיניות

27 ביולי, 2021

לרגל כניסתו לתפקיד של נשיא המדינה מר יצחק הרצוג, ולאור שורה ארוכה של התפתחויות ושינויים גלובליים ומקומיים במהלך חצי השנה החולפת, בהם: ממשל חדש בארה"ב, החלטתו של הנשיא ביידן לחזור להסכם גרעין עם איראן, הקמת ממשלה חדשה בישראל, הגברת המתחים בחברה הישראלית ובכלל זה התנגשויות בין ערבים ליהודים בערי ישראל, המכון למחקרי ביטחון לאומי מציג לנשיא המדינה את עיקרי האתגרים האסטרטגיים לישראל ואת המלצותיו למדיניות.

מחקר דעת קהל של ה-INSS קובע: הישראלים מודאגים יותר מהמתחים הפנימיים מאשר מאיומים חיצוניים

18 ביולי, 2021

עוד מנתוני הסקר: 43% מהיהודים חושבים שיש להתייחס לאזרחי ישראל הערביים בבחינת "כבדהו וחשדהו"; 40% מהיהודים תומכים בלתת אפשרות ליהודים לעלות להר הבית ולהתפלל בו באופן חופשי; רבע מהציבור הערבי בישראל רואה עצמו ישראלי ורוצה להשתלב כאזרחים שווי זכויות; חלק גדול מהציבור (52%) מוטרד מהשסע בין ערבים ליהודים בפער רב בהשוואה לשסעים אחרים בחברה; 80% מהציבור – מבצע "שומר החומות" היה מוצדק; 53% מעידים שתחושת הביטחון האישי שלהם פחתה בתקופה האחרונה.

חבר הכנסת לשעבר עפר שלח מצטרף כעמית מחקר בכיר למכון למחקרי ביטחון לאומי

3 ביוני, 2021

חבר הכנסת לשעבר עפר שלח, חבר בכיר בוועדת חוץ וביטחון של הכנסת ובוועדות המשנה שלה בעבר, הצטרף למכון למחקרי ביטחון לאומי וישמש כעמית מחקר בכיר. שלח צפוי להשתלב בעשייה המחקרית במכון ולעסוק בתחומי המדיניות וביטחון, ביניהם: בניין הכח של צה"ל, מודל השירות בצה"ל ויחסי ישראל-סין.

המכון למחקרי ביטחון לאומי אבל על לכתו בטרם עת של החוקר הבכיר שמואל אבן ז"ל

25 במאי, 2021

המכון למחקרי ביטחון לאומי וחוקריו מתאבלים מרה על לכתו בטרם עת של חברינו הטוב אל"מ (מיל.) ד"ר שמוליק אבן ז"ל.

פרופ' מנואל טרכטנברג החל את תפקידו כראש המכון למחקרי ביטחון לאומי

3 במאי, 2021

פרופ' מנואל טרכטנברג החל את תפקידו כראש המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) שבאוניברסיטת ת"א. המינוי מבשר על הרחבת תחומי המחקר של המכון לסוגיות כלכליות-חברתיות, שהפכו לנדבך מרכזי לביטחון ישראל, במקביל להמשך חיזוק המחקר בסוגיות הליבה של המכון.

עמוס ידלין בראש המכון למחקרי ביטחון לאומי – עשור של מנהיגות, עשייה והישגים

30 באפריל, 2021

אלוף (מיל') עמוס ידלין הגיע למכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) לאחר 40 שנות שירות מרשימות בצה"ל, אלא שהעשור אשר במהלכו עמד בראש המכון הוכיח כי שחרורו מהשרות בצבא היה הכול – פרט לפרישה. למעשה, עמוס החליף את מדיו בבגדים אזרחיים והמשיך בעבודה המוקדשת כולה לביטחונה של מדינת ישראל.

פרופ' מנואל טרכטנברג נבחר על ידי הועד המנהל לעמוד בראש המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS), יחליף את האלוף (מיל') עמוס ידלין שמסיים עשור של הובלת המכון

1 במארס, 2021

פרנק לאוי, יו"ר הוועד המנהל של המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS), הודיע היום על מינויו של פרופ' מנואל טרכטנברג כראש המכון. פרופ' טרכטנברג ייכנס לתפקידו בחודש מאי 2021 ויחליף את אלוף (מיל') עמוס ידלין, שניהל את המכון בהצלחה גדולה בעשור האחרון, והביא אותו למעמד רם בתחומו בעולם ולדירוגו כמכון החשיבה המוביל במזרח התיכון ובצפון אפריקה ולאחד מ-12 מכוני החשיבה המובילים בעולם בתחום הביטחון הלאומי.

אלוף (מיל.) עמוס ידלין: ''לאחר עשור של עשייה משמעותית כראש המכון למחקרי ביטחון לאומי, אני פונה לאתגרים חדשים''

10 בפברואר, 2021

לאחר עשור בראשות המכון למחקרי ביטחון לאומי, אלוף (מיל.) עמוס ידלין החליט לסיים את כהונתו בתום חוזה ההעסקה שלו ב-1 במאי 2021.

המכון למחקרי ביטחון לאומי הגיש יחד עם מכוני מחקר מארה"ב ומאיחוד האמירויות מסמך המלצות לממשל ביידן

1 בפברואר, 2021

עם כניסתו לתפקיד של נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, הגישו המכונים Atlantic Council שבארה"ב, Emirates Policy Center שבאיחוד האמירויות, והמכון למחקרי ביטחון לאומי שבישראל נייר המלצה למדיניות לממשל החדש, תחת הכותרת: "כיצד יכול הנשיא ביידן להתמודד עם הסוגיות המרכזיות במזרח התיכון". הנייר מציג עקרונות מנחים למדיניות ארצות הברית במזרח התיכון, תוך לקיחה בחשבון את האינטרסים של שותפיה האזוריים.

המכון למחקרי ביטחון לאומי ממשיך להוביל בדירוג מכוני החשיבה בישראל – ובמזה"ת כולו

31 בינואר, 2021

דירוג מכוני החשיבה לשנת 2020 קובע כי המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) הוא מכון החשיבה הטוב ביותר בישראל ובאזור המזרח התיכון וצפון אפריקה כולו.

הגשת ההערכה האסטרטגית לישראל לשנת 2021 לנשיא המדינה

6 בינואר, 2021

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין קיבל לידיו ביום רביעי, כ"ב בטבת, 6 בינואר, את ההערכה האסטרטגית השנתית לישראל לשנת 2021 של המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS). ראש המכון, האלוף במיל’ עמוס ידלין, וחוקרות וחוקרי המכון, הציגו במפגש המקוון את הסוגיות הביטחוניות והמדיניות המהותיות לישראל להערכתם לשנה הקרובה.

משלחת של המכון למחקרי ביטחון לאומי ביקרה באבו דאבי וחתמה על מזכר הבנות עם מכון מחקר מוביל באיחוד האמירויות

5 בנובמבר, 2020

משלחת של המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) ערכה ביקור בן שלושה ימים באבו דאבי, בירת איחוד האמירויות הערביות, בהזמנת מרכז המדיניות של איחוד האמירויות (EPC), במטרה לקדם רעיונות לשיתופי פעולה בין המדינות. במשלחת השתתפו ראש המכון, אלוף (במיל') עמוס ידלין; סגן ראש הוועד המנהל פרופ' איתמר רבינוביץ, מנהל המכון, תא"ל (במיל') אודי דקל; סגן ראש המכון למחקר, תא"ל (במיל') איתי ברון וחוקרים נוספים.

משה בר סימן טוב, מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר, מצטרף כחוקר אורח למכון למחקרי ביטחון לאומי

28 באוקטובר, 2020

משה בר סימן טוב צפוי להוביל במכון את העיסוק במקומה של מערכת הבריאות כרכיב חשוב ומרכזי בתפיסת הביטחון הלאומי של ישראל ולערוך מחקרים ומסמכי מדיניות, בשיתוף חוקרים בכירים ב-INSS, אשר יוצגו במסגרת המכון ויוגשו לציבור ולמקבלי ההחלטות. האיזון הנכון בין הצעדים להתמודדות עם משבר רב ממדי – כלכלי, בריאותי, חברתי ומנהיגותי מחייב חיזוק מחקר מערכת הבריאות בישראל.

המועצה האטלנטית, מרכז המדיניות של האמירויות והמכון מכריזים על שותפות אסטרטגית לקידום יחסי איחוד האמירויות וישראל

15 באוקטובר, 2020

ההודעה על הסכם אברהם באוגוסט 2020 סימנה רגע היסטורי ביחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות הערביות. ההסכם הוא הישג משמעותי ומרגש. בנוסף לנורמליזציה של היחסים, איחוד האמירויות וישראל פתחו את הדלת לשיתוף פעולה רב-תחומי ולעבודה משותפת בנושאים כלכליים, פוליטיים וביטחוניים. עתה הגיעה העת להתחיל ביישום, להפיכת ההסכם לשיתוף פעולה ממשי וארוך טווח.

השגריר ד״ר אייל פרופר הצטרף למכון למחקרי ביטחון לאומי כחוקר בכיר וכראש המחקר על סין

30 ביוני, 2020

השגריר ד"ר אייל פרופר הצטרף למכון למחקרי ביטחון לאומי, וישמש חוקר בכיר וראש המחקר על סין במכון.

משבר הקורונה: שיחת התייעצות בין בכירי המכון למחקרי ביטחון לאומי וראשי המל"ל

7 במאי, 2021

ראש המטה לביטחון לאומי, מאיר בן שבת, וראש המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS), אלוף (מיל.) עמוס ידלין, קיימו ביום רביעי, 6 במאי 2020, פגישת זום בהשתתפות בכירי שני הארגונים בנושא משבר הקורונה עד כאן. הפגישה נועדה להחלפת דעות ועמדות בעניין משבר הקורונה, לקחיו, משמעויותיו וההיערכות הנידרשת להמשך, ובמהלכה עלו גם השפעות המשבר במישור הביטחוני והמדיני.

המכון למחקרי ביטחון לאומי מוביל בדירוג מכוני החשיבה בישראל – ובמזה"ת כולו

דירוג מכוני החשיבה לשנת 2019 קובע כי המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) הוא מכון החשיבה הטוב בישראל ובאזור המזרח התיכון וצפון אפריקה כולו.

אמילי לנדאו, 2020-1960

המכון למחקרי ביטחון לאומי מודיע בצער עמוק על פטירתה של ד"ר אמילי לנדאו, לאחר מאבק במחלה קשה. אמילי, חוקרת בעלת שם עולמי בתחום בקרת הנשק, הצטרפה לצוות המכון ב-1986 והייתה לאחד מעמודי התווך שלו. פעילותה רבת השנים הותירה חותם משמעותי בקרב קהילת החוקרים בארץ ובחו"ל.

הרמטכ"ל לשעבר, רא"ל (מיל.) גדי איזנקוט, מצטרף למכון למחקרי ביטחון לאומי

הרמטכ"ל לשעבר, רא"ל (מיל.) גדי איזנקוט, מצטרף למכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS). ישמש עמית מחקר בכיר ויוביל תחומי מחקר אסטרטגיים העוסקים בתפיסת הביטחון, מדיניות הביטחון, יחסי דרג מדיני-דרג צבאי ותקציב צה״ל.

דיון משותף למכון ולמל"ל

חברי הנהלת המכון, בראשות אלוף (מיל.) עמוס ידלין, נפגשו ב-27 בנובמבר 2019 עם היועץ לביטחון לאומי וראש המטה לביטחון לאומי, מאיר בן שבת, והפורום הבכיר של המטה לביטחון לאומי. בפגישה נדונו האתגרים המדיניים-ביטחוניים העומדים לפתחה של מדינת ישראל, לרבות בזירה הצפונית, בהתמודדות עם איראן וסוגיית הפלסטינים בכלל ועזה בפרט. בתום הפגישה סוכם על המשך שיתופי פעולה בין המכון למחקרי ביטחון לאומי למטה לביטחון לאומי.

אירוע בכנסת לציון 25 שנה להסכם השלום עם ירדן בהשתתפות המכון

המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) לקח חלק בכנס מיוחד של שדולה לשיתוף פעולה אזורי בכנסת, בהובלת חברת הכנסת מרב מיכאלי, לציון 25 שנה להסכם השלום עם ירדן. את ה- INSS ייצגו מנהל המכון, תא"ל (מיל.) אודי דקל, ושגריר ישראל בירדן לשעבר, עודד ערן. הכנס התקיים במעמד רה"מ, בנימין נתניהו, שאף נשא בו דברים. בנוסף השתתפו בכנס שר החוץ ישראל כץ, יו"ר מפלגת העבודה עמיר פרץ וחברי הכנסת רויטל סוויד ועמר בר-לב. דקל הדגיש בדבריו כי השלום עם ירדן הוא נכנס אסטרטגי שיש לשמרו ולא לקחת אותו כמובן מאליו. ערן דיבר, בין היתר, על הלחצים בפניה עומדת הממשלה הירדנית עקב יחסיה עם ישראל.

ביקור משלחת ממכון המחקר Cicir מבייג'ינג

ב-30 באוקטובר 2019 אירחה תכנית מחקר ישראל-סין במכון למחקרי ביטחון לאומי משלחת ממכון המחקר Cicir מבייג'ינג. חברי המשלחת דנו עם חוקרי המכון במצב במזרח התיכון ובמקומה של סין בו, ובעולם בכלל.

ביקור משלחת אוסטרלית בראשות ראש הממשלה לשעבר ג'ון הווארד

המכון אירח ב-27 באוקטובר משלחת של פוליטיקאים בכירים לשעבר וראשי מפלגות מאוסטרליה, בראשות ראש הממשלה לשעבר ג'ון הווארד, לתדרוך מדיני-ביטחוני. בפגישה נכח סר פרנק לואי, יו"ר הוועד המנהל של המכון, שלאחרונה עשה עלייה מאוסטרליה.

שנה טובה מהמכון למחקרי ביטחון לאומי

בתשע"ט המשכנו במאמצינו לקדם חשיבה מחקרית עצמאית ליצירת השפעה וקידום מדיניות נכונה ושקולה במעגלי הביטחון הלאומי של ישראל. הלמידה נמשכת כל העת במטרה להקפיד על מחקר מעמיק, עדכני ורלבנטי. אנו מבקשים לחלוק עמכם חלק מההישגים שלנו בשנה החולפת, ולהודות לידידינו ותומכינו שסייעו לנו להגיע ליעדים החשובים בדרך למימוש מטרות המכון כגוף משפיע ומוכוון מדיניות.

צוות המכון התארח ליום עיון במשרד החוץ

ב-10 ביולי המכון למחקרי ביטחון לאומי קיים יום עיון משותף עם משרד החוץ בירושלים. במסגרת יום העיון חוקרי המכון, בהובלת השגריר ד"ר עודד ערן ומנהל המכון תא"ל (מיל.) אודי דקל, השתתפו בדיוני שולחנות עגולים עם נציגים ממשרד החוץ, בהם נדונו נושאי מחקר הנוגעים למצבה האסטרטגי של ישראל – המדיניות האמריקאית במזרח התיכון, משולשים דיפלומטיים ואנרגיה, ושינויים בעולם הערבי – אתגרים והזדמנויות. בין המשתתפים מטעם משרד החוץ היו סמנכ"ל דיפלומטיה ציבורית נעם כץ, סמנכ"ל תיאום ותכנון מירב אילון-שחר וסגן מנהלת מחלקת הסברה וחברה אזרחית איתי מילנר.

השליח המיוחד ג'ייסון גרינבלט התארח במכון

המכון למחקרי ביטחון לאומי אירח ב-1 ביולי את השליח המיוחד ג׳ייסון גרינבלט, לדיון בתוכנית השלום של ממשל טראמפ: אפשריות קידום היוזמה וסיכוייה לאחר סדנת בחריין. גרינבלט אף תודרך על פרטי "תכנית ה-INSS" – המתווה המדיני של המכון לזירה הישראלית-פלסטינית.

אירוע לתומכי המכון בניו יורק

המכון ערך ב-20 במאי אירוע לתומכיו בניו יורק. האירוע כלל דיונים השליח המיוחד של ארצות הברית לסוריה, השגריר ג'יימס ג'פרי, ונשיא המועצה ליחסי חוץ (CFR) ד"ר ריצ'רד האס. מוקדם יותר באותו יום, התורמים והידידים של המכון השתתפו בשולחן עגול עם שגריר ישראל בארצות הברית רון דרמר, בנושא עתיד יחסי ישראל-ארצות הברית.

"דרך משא ומתן" בג'ורג'טאון

התערוכה "דרך משא ומתן" נחנכה ב-21 באפריל באוניברסיטת ג'ורג'טאון בוושינגטון. התערוכה מוצגת בחלל המרכזי של בניין המחלקה לממשל, בית הספר לשירות החוץ והמחלקה להיסטוריה. תצוגה מוקדמת של התערוכה נעשתה ב-17 באפריל, באולם שבו התקיים אירוע שנתי של המחלקה לממשל, שבמרכזו שיחה בין השגריר לשעבר דניס רוס וראש המרכז למשא ומתן יישומי גלעד שר.

ישראל, ארצות הברית והמלחמה נגד חמאס, יולי-אוגוסט 2014: "היחסים המיוחדים" תחת בחינה

ספרו החדש של פרופ' זכי שלום, חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי, ראה אור בהוצאת סאסקס. בספרו שופך שלום אור על המלחמה בין ישראל לחמאס ב-2014, עם מיקוד מיוחד על מדיניות ארצות הברית במהלך העימות. המלחמה, שידועה כמבצע 'צוק איתן', הייתה הפעם השלישית בה התעמתו ישראל וחמאס מז הנסיגה הישראלית מרצועת עזה ב-2005. הספר בוחן בזהירות את הנסיבות, ההצדקות והמאפיינים למלחמה בעזה. המחקר גם מתייחס לממד הפוליטי של העימות. בעוד המאבק בקיצוניות ובטרור ממשיך להעסיק מדינות רבות, האתגרים שמבצע צוק איתן הציב, בדומה לאתגרים בסבבי לחימה קודמים עם חמאס, צריכים להיבחן על ידי הקהילה הבינלאומית. כאשר ישראל נאבקה בארגון טרור שעשה שימוש בטילים ובמנהרות על מנת לאיים על אזרחיה, ארצות הברית באופן עקבי ובעוצמה הדגישה את זכותה של ישראל להגנה עצמית. היה זה מרכיב מחיוני שתרם למאבקה העולמי של ישראל להצדיק את פעולותיה הצבאיות. עם זאת, במקביל, דומה שממשל אובמה אימץ לעתים קרובות מדיניות וגישות שמטרתן לרסן פעולות ישראליות ברצועת עזה, ובכך תסכל את ישראל וריסן את יכולתה להכריע את חמאס.

המכון למחקרי ביטחון לאומי ממשיך להוביל את דירוג מכוני החשיבה בישראל בשנת 2018

המכון למחקרי ביטחון לאומי שמח להודיע על קפיצתו בדירוג בדו"ח העולמי לדירוג מכוני חשיבה לשנת 2018 (Global Go To Think Tank Index Report).

הגשת ההערכה האסטרטגית השנתית לראש הממשלה

ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי, אלוף (מיל.) עמוס ידלין, מסר ב-22 בינואר את ההערכה האסטרטגית לישראל לשנת 2019, מאת חוקרי המכון, לראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו. בפגישתם המשותפת דנו בנושא ההבנות שגובשו במכון לגבי המערכה המתנהלת בצפון כנגד איראן, סוריה וחזבאללה, יעדיה והמודלים לניהולה.

נשיא המדינה ריבלין קיבל לידיו מחקר מקיף של ה-INSS בשיתוף קרן משפחת רודרמן על תרומת יחסי יהודי ארה"ב וישראל לביטחון הלאומי של מדינת ישראל

חוקרי המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) בשיתוף קרן משפחת רודרמן הגישו ביום חמישי, 6 בדצמבר 2018, לנשיא המדינה ראובן ריבלין את המחקר בנושא היחסים בין ישראל ליהדות ארה"ב והשפעתם על הביטחון הלאומי של מדינת ישראל- "יהודי ארצות הברית והביטחון הלאומי של ישראל".

השליח האמריקאי המיוחד, בריאן הוק, נשא דברים במכון למחקרי ביטחון לאומי

השליח האמריקאי המיוחד לנושא איראן, בריאן הוק, נושא דברים במכון למחקרי ביטחון לאומי, 13 בנובמבר 2018, בתל אביב.
זהו ביקורו הראשון של מר הוק בישראל, והוא נועד לקדם את האסטרטגיה של נשיא ארצות הברית בנוגע לאיראן, ולהגביר את הלחץ על המשטר האיראני לחדול ממדיניותו ההרסנית.

כינוס חבר הנאמנים של המכון למחקרי ביטחון לאומי 2018

מפגש חבר הנאמנים הישראלי של המכון למחקרי ביטחון לאומי נערך ביום שלישי, 23 באוקטובר, בביתו של היו"ר פיני כהן.  נשאו דברים שר האוצר משה כחלון והאלוף אהרון חליוה, ראש אמ"ץ (אגף המבצעים). באירוע הוצג המתווה של המכון למחקרי ביטחון לאומי  ה- INSS לזירה הישראלית פלסטינית על ידי ראש המכון, עמוס ידלין. על המתווה שקדו במכון בשנתיים החולפות, והוא מוצג בימים אלה לגורמי ממשל בישראל, לבכירים בממשל האמריקאי בוושינגטון, ולציבור בישראל. בין הנוכחים: מייסדי חברת אורמת יהודית ויהודה ברוניצקי, מנכ"ל פז יונה פוגל, החשב הכללי באוצר רוני חזקיהו, יו"ר קבוצת עזריאלי דנה עזריאלי, בועז וורדה דותן (ממייסדי אמדוקס), גלעד אלטשולר (מבעלי אלטשולר שחם), יודפת ופנחס בוכריס, גבי ורונית אשכנזי, סימה שיין,  שגריר ארצות לשעבר בישראל דן שפירו, אברהם קוזניצקי (מבעלי מנרב הנדסה), יו"ר רכבת ישראל דן הראל, עו"ד יהודה רוה, יו"ר הראל יאיר המבורגר ועוד.

שנה טובה מהמכון למחקרי ביטחון לאומי

גם בשנה זו המשכנו במאמצינו לקדם חשיבה מחקרית עצמאית ליצירת השפעה וקידום מדיניות נכונה ושקולה במעגלי הביטחון הלאומי של ישראל. הלמידה נמשכת כל העת במטרה לשמר מחקר מעמיק, עדכני ורלבנטי. אנו מבקשים לחלוק עמכם חלק מההישגים שלנו בתשע"ח, ולהודות לידידינו ותומכינו שסייעו לנו להגיע ליעדים החשובים  בדרך למימוש מטרות המכון כגוף משפיע ומוכוון מדיניות.

המכון למחקרי ביטחון לאומי השתתף בפורום האירופי השנתי אלפבאך 2018

לציון 70 שנה לעצמאות ישראל, ובסיוע שגרירות ישראל בווינה, המכון למחקרי ביטחון לאומי נטל חלק בפורום האירופי השנתי אלפבאך 2018 באוסטריה, בנושא "גיוון וחוסן". החוקר הבכיר ד"ר עודד ערן והחוקרת עדי קנטור מתכנית אירופה במכון ארגנו והשתתפו בסימולציה על ביטחון אירופי והים התיכון (יחד עם דמויות בולטות מהאיחוד האירופי, ישראל ומצרים) ובמושב תחת הכותרת "ישראל: האם דמוקרטיה יכולה להתקיים ללא שלום?". בין האורחים בכנס השנה היו הקנצלר האוסטרי סבסטיאן קורץ, מזכ"ל האו"ם לשעבר באן קי-מון ונשיא אוסטריה לשעבר היינץ פישר.

הסתיים המחזור השני של תכנית לימודי הקיץ של המכון למחקרי ביטחון לאומי

ב-17 באוגוסט 2018 הסתיימה תכנית הקיץ של המכון לתלמידי MA ודוקטורנטים מחו"ל, בה נטלו חלק 39 סטודנטים מכ-15 מדינות בעולם. התכנית מורכבת משלושה קורסים ונמשכה שלושה שבועות אינטנסיביים, שכללו הרצאות של החוקרים הבולטים בתחומם מהמכון למחקרי ביטחון לאומי, מאוניברסיטת תל-אביב ומאוניברסיטת חיפה, לצד סימולציות וסיורי שטח בירושלים, יישובי עוטף עזה ורמת הגולן. התכנית, בניהולו של ד"ר קובי מיכאל, ייצרה חוויה ייחודית לקבוצת הסטודנטים והותירה רושם עמוק על מי שנחשפו מקרוב למורכבותם של אתגרי הביטחון של ישראל במזרח התיכון הגועש והמשתנה.

 

ישראל והפלסטינים – לאן? משמעויות אסטרטגיות לישראל בתרחישים אפשריים

המכון למחקרי ביטחון לאומי הציג ב-21 במאי בכנסת את תוצאותיו של פרויקט מחקרי אשר התמקד בזיהוי האתגרים האסטרטגיים, האיומים הביטחוניים והמענים במגוון תרחישים בזירה הפלסטינית. לחצ/י כאן לקריאת עיקרי ההצגה.

המכון למחקרי ביטחון לאומי אירח סימפוזיון בנושאי ביטחון לאומי בניו יורק

המכון למחקרי ביטחון לאומי אירח אירוע מדיניות ב-Harvard Club בניו יורק בתאריך 7 במאי 2018. האירוע התקיים תחת ניהולם המשותף של יו"ר מועצת המנהלים של המכון, סר פרנק לואי, וראש המכון, האלוף (מיל.) עמוס ידלין.

שולחן עגול: "חודש מאי הנפיץ"

ביום רביעי  2.5 התקיים דיון שולחן עגול בנושא "חודש מאי הנפיץ" בהשתתפות אנשי תקשורת וחוקרי המכון, במטרה לבחון את האתגרים שעל הפרק, את ההשלכות הצולבות בין האירועים ולגבש תמונה גיאו- אסטרטגית ברורה לקראת החודשים הקרובים, על רקע האירועים הקרבים בחודש מאי.
ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי, אלוף (במיל') עמוס ידלין, אמר כי בשלב זה, עם פתיחת "חודש מאי הנפיץ", האתגר העיקרי הוא האיום של איראן להגיב על הפעולות בסוריה, שאותן היא מייחסת לישראל. לדברי ידלין, ישנן שלוש דרכים אפשריות לתגובה איראנית: שיגור טילים מאיראן ומסוריה, פיגוע על הגבול מרמת הגולן או מלבנון, או פיגוע בשגרירות ישראלית בחו"ל או נגד תיירים ישראליים בחו"ל.

שלוש שנים לפטירתה של נאדיה חילו

אנו מציינים שלוש שנים לפטירתה בטרם עת של חברתנו, חברת הכנסת לשעבר נאדיה חילו ז"ל. אשה מדהימה, חכמה, נדיבה, אכפתית ואוהבת. חסרונה מורגש לכולנו.

המכון למחקרי ביטחון לאומי מדורג במקום הראשון בין מכוני החשיבה בישראל בשנת 2017

המכון למחקרי ביטחון לאומי שמח להודיע על קפיצתו בדירוג בדו"ח העולמי לדירוג מכוני חשיבה לשנת 2017 (Global Go To Think Tank Index)

ערב הפתיחה של הכנס השנתי

הכנס השנתי הבינלאומי ה-11 של המכון למחקרי ביטחון לאומי נפתח בערב חגיגי בהיכל התרבות בתל אביב. הערב נפתח בברכותיהם של נשיא הוועד המנהל, סר פרנק לואי, יושב ראש חבר הנאמנים הישראלי של המכון, מר פיני כהן, סגנית ראש המכון הגב' אורלי הירדני וראש המכון עמוס ידלין. הדובר הראשון היה שליחו המיוחד של נשיא ארצות הברית, ג'ייסון גרינבלט, שהציג את השקפת הממשל על עתיד המשא ומתן המדיני בין ישראל לפלסטינים. אחריו דיבר הרמטכ"ל, רב אלוף גדי איזנקוט, שסקר בהרחבה את מפת האתגרים של צה"ל בפתחה של 2018. את הערב סיים פאנל מומחים בהנחיית עמוס ידלין, שכלל את הגב' מישל פלורנוי, מר תומס פרידמן, גנרל דיוויד פטריאוס ופרופ' פרנסואה היסבורג. הדוברים פרשו את משנתם בנוגע לאתגרי ההווה והעתיד בסביבת הביטחון הלאומי האזורית והבינלאומית.

צוות פרויקט רודרמן של המכון למחקרי ביטחון לאומי נפגש עם נשיא המדינה

המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) מקיים משנת 2017 פרויקט מחקר, בשיתוף קרן משפחת רודרמן, העוסק בתרומתה ובחשיבותה של יהדות ארצות הברית כמרכיב בביטחון הלאומי. ביום חמישי, ה-4 בינואר 2018, קיימו חברים מצוות הפרויקט ראיון בנושא עם כבוד נשיא המדינה, מר ראובן (רובי) ריבלין. הנשיא הדגיש את החשיבות הרבה שהוא מייחס לחיזוק יחסי ישראל עם קהילות העם היהודי בתפוצות ועם יהדות ארצות הברית בפרט, וכן הביע את הערכתו לפרויקט המחקר שנערך בנושא. במסגרת הכנס השנתי של ה-INSS, שיתקיים בסוף חודש ינואר, ייערך לראשונה מושב ייעודי בנושא "יהדות ארה"ב והביטחון הלאומי".

ברכות לפרופ' איתמר רבינוביץ' על זכייתו בפרס על ספרו "יצחק רבין: חייל, מדינאי, מנהיג"

המכון למחקרי ביטחון לאומי מברך את סגן יו"ר הוועד המנהל שלו, פרופ' איתמר רבינוביץ', על זכייתו בפרס היוקרתי של מכון וושינגטון לחקר המזרח התיכון, על הביוגרפיה שחיבר: "יצחק רבין: חייל, מדינאי, מנהיג". בנימוקי הפרס ציין ראש המכון, רוב סאטלוף, כי "פרס מכון וושינגטון תמיד נהג להבליט ספרים מאירי עיניים גם עבור הקהל האמריקאי המתעניין במזרח התיכון וגם עבור מקבלי ההחלטות. אין מתאים מאיתמר רבינוביץ', איש אקדמיה ודיפלומט, לקבל את הפרס על העבודה יוצאת הדופן הזו".

דיאלוג אסטרטגי בהרווארד

המכון למחקרי ביטחון לאומי ומרכז בלפר למדע ויחסים בינלאומיים קיימו את הדיאלוג השנתי הישראלי-אמריקאי (Track II) באוניברסיטת הרווארד בתאריכים 11-10 בנובמבר. בין המשתתפים שנכחו היו באן קי מון, לשעבר מזכ"ל האו"ם; הנסיך טורקי אל-פייסל, ח"כ יאיר לפיד, ח"כ ציפי לבני, שר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון וראש המכון עמוס ידלין.

המאבק בדה-לגיטימציה

חוקרי המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) הציגו ממצאי מחקר והמלצות למדיניות בתחום המאבק בדה-לגיטימציה לישראל ובתחום ה-BDS לאנשי המשרד לנושאים אסטרטגים, האמון על הנושא מטעם ממשלת ישראל.

פגישת ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, וראש המכון למחקרי ביטחון לאומי, עמוס ידלין

ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי, אלוף (במיל.) עמוס ידלין, נכח בפגישה והציג בפניו את פעילות המכון. הוא הדגיש את חשיבות החיבור בין חזון ציוני, חדשנות ישראלית, אסטרטגיה עדכנית ומדיניות פרו-אקטיבית. זאת תרומתו של המכון לשיח ולמדיניות הביטחון הלאומי של ישראל.