מתי ומהיכן שתבחרו תוכלו להאזין לשיחה מקצועית ומעמיקה עם חוקרי המכון על רבדים שונים של המתרחש בתחום הביטחון הלאומי – בישראל, במזרח התיכון ובכפר הגלובלי.
פודקאסטרטגי 336: “חבר מביא חבר” בצה”ל? | המכסים של טראמפ | ביקורת באיראן | סין וישראל
פרק 336
ישראל בעקבות מכסי טראמפ והתקציב החדש: תמונת מצב ותחזית כלכלית בצל המשך המלחמה
בעקבות תכנית העלאת המכסים של הנשיא טראמפ, ואישור תקציב המדינה בכנסת, חוקר המכון פרופ' אסטבן קלור מנתח את המשמעויות בטווח הנראה לעין:
כיצד צפוי להשפיע השינוי הדרמטי במכסים שמטילה ארה״ב על ישראל, על מצב השווקים בישראל ועל כלכלת ישראל בכלל? מה המגמות המרכזיות המסתמנות בתחום הגירעון והמצב הכלכלי בכלל, אחרי אישור תקציב המדינה המוגדל בכנסת? אילו מהלכים יכולים להפחית את הסיכון בהורדה נוספת של דירוג האשראי של ישראל? וגם – הנטל הכלכלי של המשך המלחמה בעזה.
פודקאסטרטגי 318: המורדים בסוריה מכים שנית | תקציב בימי מלחמה | הצומת הגרמנית
פרק 318
תקציב 2025: השלכות המלחמה, הגזירות הכלכליות ודירוג האשראי של ישראל
חוקרי התחום הכלכלי במכון, פרופ' אסטבן קלור וד"ר תומר פדלון, על המאפיינים המרכזיים של תקציב 2025 בכלל ותקציב הביטחון בפרט. אילו שינויים ניכרים בתקציב ומה המשמעות שלהן לציבור, על מגזריו השונים? אילו שינויים יכלו להיכלל ולא נכללו? על רקע הורדת דירוג אשראי של ישראל, האם התקציב מספק מענה לדוחות חברות הדירוג? והאם הפסקת האש בלבנון יכולה לשנות במשהו את התקציב?
הכלכלה הפלסטינית: מבט מבפנים
חוקר המכון הבכיר, פרופ׳ אסטבן קלור, בשיחה על המגמות העיקריות העולות מניתוח הכלכלה הפלסטינית בין השנים 2022-2020, ועל השפעות מגפת הקורונה וקשרי הגומלין עם הכלכלה הישראלית על כלכלה זו.
האם העלאת הריבית בישראל משפיעה על הכלכלה הפלסטינית? האם סך התעסוקה הפלסטינית בישראל גדל בשנים האחרונות, וכיצד? איזו מגמה מסתמנת בשיעור התעסוקה של הפלסטינים בעזה ובגדה המערבית? וגם – על העלייה בייבוא מישראל ובייצוא משטחי הרשות הפלסטינית בשנה החולפת.
הפודקאסט מבוסס על הנתונים שהציגה קבוצת המחקר הכלכלי של המכון בפרסום המיוחד: https://www.inss.org.il/he/publication/palestinian-economy/
מצטער, אין הסכתים מתאימים לחיפוש שלך,
אתה יכול לחפש אחרים ....