מתי ומהיכן שתבחרו תוכלו להאזין לשיחה מקצועית ומעמיקה עם חוקרי המכון על רבדים שונים של המתרחש בתחום הביטחון הלאומי – בישראל, במזרח התיכון ובכפר הגלובלי.
הסיפור של הכורדים - ממלחמות להסדרי שלום? | משדרים [אקסטרה] ביטחון
פרק חדש של משדרים [אקסטרה] ביטחון – רצועה שבועית נוספת למיטיבי לכת. בתוכנית זו תדון חוקרת טורקיה והכורדים במכון, ד"ר גליה לינדנשטראוס, עם חוקר המכון ירון שניידר על סיפורם של הכורדים ומאבקם לעצמאות במזרח התיכון: ממקורותיו והתיישבותו באזור של העם הכורדי – הגדול ביותר שאין לו מדינה עצמאית כיום, המאבק הכורדי ארוך השנים לעצמאות והסיבות לכשלונו, הפנייה לפעילות טרור והמעורבות במלחמות נגד מדינות וארגוני טרור שניסו להשתלט על השטחים שבהם הוא יושב, לצד ההצלחה להשיג הכרה בינ״ל, דרך קשרים חובקי עולם, במיוחד עם ארה״ב, ולהפיכה לשחקן משפיע בזירת המזרח התיכון. עוד נדבר על קשרי הנפט, הלחימה בדאע״ש בסוריה שהביאה לידי ביטוי את שילובן של לוחמות כורדיות נועזות בחזית, ולבסוף גם על הזיקה לישראל והשינויים שחלו בנושא זה לאורך השנים: מאז ברית הפריפריה של בן גוריון, הקשרים עם המוסד בצפון עיראק והצהרת המנהיג הצבאי של הכורדים בסוריה על השאיפה לשיתוף פעולה עם ישראל.
פודקאסטרטגי 324: עזה ביום אחרי העסקה | ישראל-טורקיה-כורדים | הביקורת באיראן
סוריה לקראת 2020: מנצחים, מפסידים ובריתות משתנות
כרמית ולנסי
לקוח מפרק 96
כרמית ולנסי וג'ס ויינברג משוחחים על ההתפתחויות של החודשים האחרונים בזירה הסורית, ובהן הכרזת הנסיגה האמריקאית מצפון מזרח המדינה, המבצע הצבאי של טורקיה נגד הכורדים, חיסול מנהיג דאע"ש והמשך מעורבותן של רוסיה ואיראן במדינה. האם לארצות הברית יש אסטרטגיה ברורה בסוריה ומה המשמעויות של נטישת הכורדים? האם ניתן לצפות למהלכים אמריקאים נגד איראן בסוריה, מעבר לסנקציות שהוטלו על המשטר? עד כמה שולט אסד במדינה – תשע שנים אחרי ההתקוממות ומלחמת האזרחים – וכיצד הוא מנסה לבצר את שלטונו?
המתקפה הטורקית בצפון-מזרח סוריה
ד"ר גליה לינדנשטראוס ואלדד שביט עם ניתוח עדכני ומקיף של המתרחש בצפון-מזרח סוריה בעקבות נסיגת הכוחות האמריקאיים: מה כלל המבצע הטורקי נגד הכורדים, מה היו התגובות מצד רוסיה ומשטר אסד ומה כולל ההסכם שהושג בין פוטין לארדואן? מה היו התמריצים של ארדואן לצאת למבצע והאם יצליח בשאיפתו להשיב את הפליטים הסורים לתוך שטח סוריה? האם המהלכים הללו צפויים דווקא לקרב את ארדואן לציר סוריה-רוסיה? וגם – מה ניתן ללמוד על מדיניות החוץ האמריקאית בעקבות יישום ההחלטה על הנסיגה, ומהן המשמעויות של הצעדים הללו עבור בעלי בריתה של ארצות הברית באיזור המזרח התיכון, וביניהם גם ישראל?
פרשת הדרכים של טורקיה בצפון סוריה
גליה לינדנשטראוס
לקוח מפרק 53
גליה לינדנשטראוס מנתחת את השלכות ומשמעויות הכרזת ארצות הברית על נסיגת הכוחות האמריקניים מסוריה והמבצע הצבאי הגדול שמתכננת במקביל טורקיה נגד המחתרת הכורדית בצפון סוריה. במקביל לעיכוב ביציאת הכוחות האמריקאים, מתעכב גם המבצע הצבאי שתכננה טורקיה על מנת להבטיח שהמחתרת הכורדית לא תשתמש בחבל הארץ הכורדי בצפון סוריה למתקפות נגדה. האם המעורבות הצבאית של ארדואן בסוריה עונה על אינטרס טורקי חיוני או משמשת כמנוף השפעה ולחצים, ומדוע טורקיה ניצבת בפרשת דרכים בסוריה כעת? עד כמה הצעד הטורקי צפוי להתקבל בהבנה על ידי אסד ופוטין ואיזה מכשולים צפויים לארדואן בדרך לדיכוי המחתרת הכורדית? והאם לכורדים, שרומזים לאחרונה על מוכנות לקבל את שלטון אסד בניסיון לבלום את התוקפנות הטורקית, יש עדיין סיכוי להינצל מגורל חוזר של דיכוי אלים של שאיפותיהם הלאומיות – לאחר שאיבדו את מטריית ההגנה האמריקאית?
מצטער, אין הסכתים מתאימים לחיפוש שלך,
אתה יכול לחפש אחרים ....