תחום המחקר בנושא טרור ומלחמה בעצימות נמוכה במכון למחקרי בטחון לאומי, ממקדת את פעילותה בחקר הטרור והשלכותיו האסטרטגיות, הביטחוניות והמדיניות על ישראל. המחקר מתמקד בטרור בלבנון בדגש על חזבאללה, גורמי הג'יהאד הסלפי והמעורבות האיראנית והסורית בפעילותו, במגמות בטרור המתבצע בזירה הבינלאומית, בדגש על הטרור האסלאמי-הפונדמנטליסטי של אל-קאעדה והג'האד העולמי, ובמאבק בטרור (אסטרטגיות, דילמות וכו').
מעבר למעקב אחר פעילות של ארגונים ספציפיים, מתמקד תחום המחקר במעקב וניתוח דפוסים ושיטות פעולה ייחודיות שביניהן בולטת במיוחד תופעת פיגועי ההתאבדות אשר פשתה בעולם והפכה להיות דפוס הפעולה המוביל והאפקטיבי ביותר בידי ארגוני הטרור, חטיפות והתבצרויות עם בני ערובה, טרור בלתי קונבנציונאלי, ודרכי ניהול של לוחמה פסיכולוגית בידי ארגוני טרור.
בנוסף, עוסק תחום המחקר במחקר ההיבטים השונים הקשורים בסוגיות השבי, שבויים ופידיון שבויים והשלכותיו לאורך שנות קיומה של מדינת ישראל, לנוכח התמודדות אפשרית נוספת בעתיד עם הדילמות שסוגיות אלה מעוררות בפני מקבלי ההחלטות והציבור הרחב בישראל.
פעילות תחום המחקר כוללת כתיבת מאמרים הרואים אור במסגרת פרסומי המכון, כתבי-עת מקצועיים וספרים וארגון כנסים, ימי עיון, שיתופי פעולה עם ארגונים מקצועיים וציבוריים, תיעוד פדויי שבי ופיתוח תכניות העשרה בנושא לצד, קיום מפגשים עם מומחים ועיתונאים מהארץ ומחו"ל, חוקרים ומורים, כדי להטמיע את נושא השבי והשבויים במערכת הציבורית ובכדי לקדם את המחקר האקדמי בתחומים השונים.
חוקרים
פרסומים קשורים
לכל הפרסומיםמוקד תוכן
צומת 11/9 - מסע בעקבות הטרור של אל-קאעדה, דאע"ש ושותפיהם