"כוחה של חברה לעמוד כנגד אויביה מבוסס על הכרתה, כי היא נלחמת עבור ערכים הראויים להגנה. שלטון החוק הוא אחד מערכים אלה". (נשיא בהמ"ש העליון אהרן ברק, בבג"ץ 168/91 מורכוס נ' שר הביטחון)
המשפט והביטחון הלאומי אינם מוציאים זה את זה, אלא משלימים זה את זה, ובחברה מתוקנת ודמוקרטית אין להסתפק באחד ולא באחר. ניתוח שלם של סוגיות הנוגעות לביטחון הלאומי אינו יכול להתעלם מן ההיבטים המשפטיים של הסוגייה.
בעידן בו יש מעורבות הולכת וגוברת של המערכת המשפטית במכלול קבלת ההחלטות, כולל במישור הביטחוני, ובתקופה בה מעשיה של מדינה במישור הבינלאומי נבחנים גם לאורם של היבטים משפטיים – חובה להבין את המשמעויות המשפטיות הרלבנטיות של החלטות ביטחוניות. יתר על כן, על מדינה הרואה עצמה חברה בקהילה הבינלאומית להתייחס לתחום המשפט בהקשר הביטחוני כדי למצות את מלוא היתרונות שתוכל להשיג בעת ביצוע פעולות שתכליתן הגנה על אינטרסים ביטחוניים-לאומיים.
תחום המחקר עוסק במגוון נושאים משפטיים הנוגעים לביטחון הלאומי. בהקשר זה נכללים, בין היתר, היבטים הנוגעים לדיני המלחמה, לנקיטת צעדים ביטחוניים, להליכים שמתקיימים בבית הדין הפלילי הבינלאומי, ובפרט להליך הנוגע בישראל, לסוגיית הסייבר, לדיני הים וכיו”ב. מעבר לכך נידונים היבטים משפטיים הנוגעים לקבלת החלטות בתחום המדיני, כולל בנוגע למשא ומתן לשלום וכן למדיניות לאומית, הן במישור הפנימי והן במישור הבינלאומי, ולהיבטים של דמוקרטיה ושלטון החוק. דגש ניתן על הארת הזווית המשפטית של אירועים אקטואליים בתחום הביטחוני והמדיני.
במסגרת תחום המחקר נערכים מחקרים בנושאים שונים, מפורסמים מבטי על ומאמרים, נערכים כנסים ומתקיימות התייעצויות עם מומחים מהארץ ומהעולם. בנוסף, במסגרת תחום המחקר מתפרסם לקט ידיעות חודשי, המרכז את כל ההתפתחויות האחרונות בתחום של משפט וביטחון לאומי, הן בישראל והן בזירה הבינלאומית. כמו כן, בסוף השנה מתפרסם לקט ידיעות שנתי, המרכז במסמך אחד את כל הידיעות שפורסמו בלקטים החודשיים במהלך השנה, לנוחות החיפוש.