בכנס הבינלאומי השנתי ה-13 של ה-INSS נערכה שיחה בין שר העלייה והקליטה יואב גלנט לעיתונאית טל שלו.

גלנט התייחס לאפשרות של סיפוח יהודה ושומרון, צפון ים המלח והבקעה בעקבות תוכנית טראמפ, ואמר כי "אני שומע ויודע שזה נושא שיש עליו קונצנזוס לאומי רחב, במיוחד להחלת ריבונות בבקעת הירדן. הייתי מגדיר זאת כך - החלטות מדיניות לא מקבלים בניחותא ולא בקונצנזוס בינלאומי. יש רגעי הזדמנות בלתי חוזרים בחיי אומה שבהם נדרשת מנהיגות והכרעה".

"אני שומע את ההתנהלות והאיומים - למשל את הנושא הירדני - הרי הירדנים, ברגע שהריחו שיש פה אינתפאדה ופחדו שיגיעו אליהם, הם אמרו שהם מוותרים על הגדה המערבית", הוסיף גלנט בדבריו. "אני מציע להבדיל בין דיבורים לצרכי פוליטיקה פנימיים ואינטרסים. אם יש דבר שהירדנים רוצים בו זו הפרדה בין הפלסטינים בירדן לפלסטינים ביהודה ושומרון".על הצורך בשליטה בבקעת הירדן ציין: "כשאנחנו מסתכלים מזרחה המציאות היא כזאת - מאיראן במזרח, עבור לעיראק, ירדן ועד ירושלים, יש עומק של 1,500 קילומטר רווי באויבים, למעט ירדן. לכן, מדינת ישראל חייבת לייצר לעצמה מציאות שבה יש לה עומק. מרחב האבטחה הוא מהירדן ועד גב ההר. בהקשר הזה לי אין ספק שלא מדובר פה רק בזכות אבות אלא בעומק אסטרטגי של מדינת ישראל לאיומים קיומיים".

"אין לי תקווה שהפלסטינים לא יקבלו משהו", הבהיר גלנט, אך הדגיש: "עד שהם לא יקבלו את תל אביב ושייח מוניס שאנו יושבים בה, הם לא יהיו מרוצים. התוכנית הזאת למעשה לוקחת את הרעיון הבסיסי שהונף בקווים כלליים שהניח בגין - ואומרת אוטונומיה. אוטונומיה לפלסטינים, החלטות ביטחון ומדיניות זו מדינת ישראל". עוד הדגיש: "כאשר ב-1981 הובא חוק רמת הגולן הייתה התנגדות, כולל בכנסת, היה גינוי בינלאומי רחב כולל סנקציות אמריקניות. אנחנו נמצאים שנים לאחר מכן, עם הכרה דה פקטו ודה יורה על זכותנו ברמה".

על המצב הפוליטי בישראל אמר גלנט: "הציבור סובל, המדינה סובלת, המציאות מחלישה את ישראל. אני מבקש להעלות מזה שנים 400 עולים מאתיופיה, וכשאני בא להגיש את זה ומצאנו תקציב אומרים לנו לא, אתם בתקופת בחירות. הם מחכים כבר שנה ועומדים לחכות עוד ארבעה חודשים. זה עינוי. כאלה דברים קורים בעשרות במדינה".