
המכון למחקרי ביטחון לאומי הגיש יחד עם מכוני מחקר מארה"ב ומאיחוד האמירויות מסמך המלצות לממשל ביידן
1 בפברואר, 2021
עם כניסתו לתפקיד של נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, הגישו המכונים Atlantic Council שבארה"ב, Emirates Policy Center שבאיחוד האמירויות, והמכון למחקרי ביטחון לאומי שבישראל נייר המלצה למדיניות לממשל החדש, תחת הכותרת: "כיצד יכול הנשיא ביידן להתמודד עם הסוגיות המרכזיות במזרח התיכון". הנייר מציג עקרונות מנחים למדיניות ארצות הברית במזרח התיכון, תוך לקיחה בחשבון את האינטרסים של שותפיה האזוריים.
הנייר מונה תשעה צעדים שממשל ביידן יכול ליישם בחצי השנה הראשונה לכהונתו, שמטרתם שיפור היציבות האזורית, חיזוק הקואליציה האזורית המתעצבת אשר מזוהה עם ארצות הברית, ופעולות לצמצום כוחם של גורמים מערערי יציבות ובראשם איראן. צעדים אלה סוכמו על ידי מכוני המחקר כמקדמים את האינטרסים המשותפים של שלוש המדינות. ההמלצות מתייחסות לשימור מעמדה של ארצות הברית ככוח מוביל באזור; שיפור מנגנוני התיאום בין ארצות הברית למדינות האזור ביחס להתמודדות מול איראן; לאור כוונת הממשל החדש לחזור להסכם הגרעין עם איראן, על מה נדרש להקפיד; קידום שיתופי פעולה צבאיים ואזרחיים שיכולים לתרום לשגשוג וליציבות, ומתן תמיכה ועידוד להסכמי נורמליזציה נוספים בין ישראל למדינות ערב.
כזכור, בעקבות חתימת הסכם השלום בין איחוד האמירויות לישראל בגיבוי של ארצות הברית הוחלט לכונן הסכם שיתוף פעולה בין שלושת מכוני המחקר מוושינגטון, אבו דאבי ותל אביב. שיתוף הפעולה הטרילטרלי הושק בהשראת 'הסכמי אברהם', שמסמלים עידן חדש ובמעמדה של ישראל במזרח התיכון. שלושת המכונים סיכמו על תוכנית מחקרים וכנסים משותפת, וגם החליטו לגבש מעת לעת ניירות מדיניות עבור הממשלים בשלושת המדינות.