אתמול פורסמה חוות הדעת המפורטת של הפרקליט הצבאי הראשי באשר לאירועים חריגים ממבצע "צוק איתן", ובהם אלה שהתרחשו ברפיח לאחר חטיפת קצין צה"ל, סגן הדר גולדין ז"ל. מדובר בחוות דעת מקיפה שהשורה התחתונה שלה היא שכוחות צה"ל פעלו בהתאם להוראות הדין הישראלי וכללי המשפט הבינלאומי. אין ספק שחוות הדעת תנותח בהרחבה - בארץ ובחו"ל - ותעבור בחינה מדוקדקת גם של הגורמים העוסקים בבדיקת האירועים...
החוסן החברתי של תושבי עוטף עזה
מרואיין:
כאן - תאגיד השידור הישראלי, 
4 ביוני, 2017
בין מסקנות המחקר ניתן לראות כי להנהגה יש תפקיד משמעותי ביותר בכל השלבים של מצב החירום, וכי הישובים הנמצאים תחת עימות נמצאים בתהליך למידה שבהלכו גדל חוסנם.
אנו נמצאים כיום במצב אסטרטגי, צבאי ומדיני שדומה מאוד למצב ביוני 2014 לפני מבצע 'צוק איתן'. חשוב שבהנהגה הצבאית והמדינית יגבשו אסטרטגיה שונה, צבאית ומדינית כאחד, בכדי להשיג יעדים שיקדמו את הביטחון הלאומי של מדיניות ישראל.
דו"ח המבקר הוא דו"ח של 'חכמה בדיעבד', יש סוגיות אסטרטגיות חשובות שהתרעתי עליהן בזמן אמת ואינן נכללות בדוח המבקר: התארכות המערכה ל-50 יום, האופן בו פעולת צה"ל...
עזה מציבה בעיה רצינית בפני ישראל ויש צורך לחשיבה שונה מזו שהיתה עד עתה.
בישראל דחו על הסף את ממצאי הדו''ח על ''צוק איתן'', אבל פנינה שרביט ברוך, ששימשה ראש המחלקה לדין בינלאומי ב''עופרת יצוקה'', דווקא קיבלה אותו בהקלה. כעת היא מסבירה איך התקדמנו מדו''ח גולדסטון, מתנערת מהטענות על פשעי מלחמה, לא חוששת מהאג ומבהירה: "דו''ח מאוזן יחסית עדיף מדו''ח גרוע''.
דו''ח האו''ם על צוק איתן: האם ישראל צריכה לחשוש מבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג?
מרואיין: פנינה שרביט ברוך
אל מוניטור, 
23 ביוני, 2015
"בהיבט הפלילי ישראל לא צריכה לחשוש מבית הדין הבינלאומי בהאג, שכן דו"ח האו"ם על צוק איתן לא בדק את ההתרחשויות ברמה הפלילית, ולכן אינו יכול לשמש כחומר ראיות. מה גם שלישראל יש יכולת לספק הסברים לטענות". כך מעריכה אלוף משנה במיל', עו"ד פנינה שרביט-ברוך, בראיון לאל-מוניטור שעות לאחר שוועדת החקירה של המועצה לזכויות האדם של האו"ם פרסמה ביום שני (22 ביוני) את מסקנותיה.
"דוח האו"ם על צוק איתן - יחסית מאוזן"
ערוץ 10 - לונדון וקירשנבאום, 
22 ביוני, 2015
באופן כללי ניתן לומר כי יש כאן נסיון לכתיבת דו"ח שהוא יחסית מאוזן ומקצועי.
פחות ממחצית הישראלים סבורים כיום כי ישראל ניצחה במבצע "צוק איתן" שנערך בעזה בקיץ האחרון, כך עולה מתוך נתוני סקר דעת קהל שערכו חוקרי המכון למחקרי ביטחון לאומי במהלך המבצע עצמו, ולפני שבוע בפעם השנייה. לפי תוצאות הסקר מאז סיום המבצע, קטן במידה מסוימת מספר הישראלים הסבורים כי ישראל היא שניצחה במבצע – ובמיוחד, גדל בצורה משמעותית שיעור הישראלים הסבורים כי החמאס ניצח.
יו"ר מפלגת המחנה הציוני, יצחק הרצוג, תקף במהלך נאומו בכנס הבינלאומי השמיני של המכון למחקרי ביטחון לאומי של אוניברסיטת תל-אביב (INSS), את ראש הממשלה, בנימין נתניהו. הוא האשים את ראש הממשלה כי לא ניהל את 'צוק איתן' כנדרש ופספס הזדמנות להגיע להישגים בסופו. "צה"ל לחם כארי אך סיימנו אותה עם אפס הישגים מדיניים", אמר הרצוג.
סוג מדיה: ראיונות וציטוטים | נושאים: איראן, יחסי ישראל-פלסטינים, יחסי ישראל-ארצות הברית, מבצע צוק איתן
הבקשה של מפקד הפלוגה נפתלי בנט לאש ארטילרית לחילוץ שגרמה למותם של יותר ממאה אזרחים לבנונים מצביעה על הבנה בשימוש בכוח. התלהמותו ב"צוק איתן" מוכיחה שאת מגבלותיו הוא לא מכיר.