קורות חיים
ד"ר תומר פדלון הוא חוקר עמית בתוכנית לכלכלה וביטחון לאומי ובמרכז למדיניות ישראל סין ע״ש דיאן וגילפורד גלייזר במכון למחקרי ביטחון לאומי. פרסומיו של פדלון במכון עוסקים במגוון רחב של נושאים הנוגעים לכלכלה הגלובלית והאזורית, ולאופן שבו התפתחויות כלכליות ופוליטיות משפיעות על ישראל. בנוסף, פדלון עוסק בהיבטים הכלכליים-חברתיים בישראל. פדלון השלים את לימודי הדוקטורט שלו בבית הספר למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים באוניברסיטת תל אביב. בשנים האחרונות פדלון מרצה במספר קורסים באוניברסיטת תל אביב העוסקים בכלכלה פוליטית וביחסים בינלאומיים.

תומר פדלון
חוקר עמית
פרסומים אחרונים
לכל הפרסומיםמגמות בסחר ישראל-סין בשנת 2024
ברקע מלחמת חרבות ברזל ומלחמת הסחר: כיצד נראה הסחר בין ישראל וסין בשנה שעברה - ומהם האתגרים העתידיים הגדולים?
19 במאי, 2025שלושה אירועים, חשש אחד: סכנה לכלכלת ישראל
מדוע גברה הסבירות למשבר פיננסי בישראל?
8 באפריל, 2025דו"ח ועדת נגל – במבחן התוקף וסיכויי היישום
ניתוח השוואתי מעמיק של הדו"ח שהוגש לראש הממשלה ונועד לבחון את תקציב הביטחון ובניין הכוח
20 בינואר, 2025תקציב המדינה 2025 – אישוש לחששות חברות דירוג האשראי
מהם מאפייניו העיקריים של התקציב שאושר בממשלה ומדוע הוא נכשל מלספק את הצרכים הכלכליים הרחבים של המדינה, ולא מעניק סיבה לחברות דירוג האשראי לחזור בהן מההחלטה להוריד את הדירוג הישראלי?
25 בנובמבר, 2024בצל הסנקציות: תלות כלכלית גוברת - אך מוגבלת - בין איראן לסין
ברקע הסנקציות האמריקניות ומשבר הקורונה שאותותיו עדיין מורגשים, הלכו והתהדקו בשנים האחרונות היחסים הכלכליים בין טהראן לבייג'ינג. אולם, בפועל השותפות בין הצדדים הינה מוגבלת ובמרכזה התלות הגוברת של הכלכלה האיראנית בסין
20 באוגוסט, 2024דמוגרפיה וכלכלה בישראל
הכלכלן השוודי קנוט ויקסל (Knut Wicksell) כתב בתחילת המאה ה-20 כי כל ספר בסיסי העוסק בכלכלה פוליטית חייב להתחיל בפרק העוסק באוכלוסייה. ויקסל סבר כי דמוגרפיה היא הסוגיה החשובה ביותר, אך בה בעת ראה בה סוגיה שלעיתים קרובות נזנחת לטובת סוגיות אחרות (Strøm & Thalberg, 1979). במשך שנים תופסת מדינת ישראל את המקום הראשון בשיעור הפריון לאישה בקרב מדינות ה-OECD. בשעה שמדינות מפותחות רבות נעזרות באמצעים מגוונים כמו הגירה כדי להתמודד עם המחסור בכוח אדם ולתמוך במשק, הפריון הטבעי בישראל כה גבוה, כך שהוא יוצר אתגרים עבור המשק. אותה ״חרדה דמוגרפית״ שאפיינה את ישראל בשנותיה הראשונות ונבעה מיישוב קטן ומוקף אויבים שנאלץ להתמודד עם אתגרים ביטחוניים וכלכליים המחייבים גידול טבעי גבוה, אינה קיימת עוד. הגידול הטבעי הגבוה במדינה קטנה כמו ישראל ושילוב של שינויים טכנולוגיים המשנים את שוק העבודה יוצרים אתגרים לכלכלה הישראלית. מאמר זה בוחן את ההתפתחויות הדמוגרפיות ואת השלכותיהן הכלכליות בישראל לפי המגמות של השנים האחרונות והתחזיות לשנים הקרובות.
2024-02-21 לכל פרסומי העדכן האסטרטגי