קורות חיים

    פרופ׳ אסטבן קלור הוא חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי. הוא גם פרופ׳ לכלכלה ובעל הקתדרה על שם רוזיטה הרצג באוניברסיטה העברית בירושלים. פרופ׳ קלור מתמחה במחקרים שיטתיים על האינטראקציה בין טרור, סיכול טרור, והשפעתם על העדפותיה הפוליטיות של האוכלוסיה. מחקריו פורסמו בכתבי העת המובילים בעולם הן בכלכלה והן במדעי המדינה, והם מדווחים באופן קבוע בכלי תקשורת ישראליים ובינלאומיים.

    לפרופ׳ קלור יש תואר דוקטור ותואר שני בכלכלה מאוניברסיטת ניו יורק, ותואר ראשון בכלכלה ובסוציולוגיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. הוא חבר ב- Network for the Economic Analysis of Terrorism and Anti-Terror Policies (NEAT), וחוקר אורח ב- Institute on Global Conflict and Cooperation (IGCC).

    אסטבן קלור
    אסטבן קלור
    חוקר בכיר
    הורדת תמונה
    מבט על
    יִזְכֹּר עַם יִשְׂרָאֵל אֶת בָּנָיו וּבְנוֹתָיו: חללי צה"ל במלחמת חרבות ברזל
    יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, שיתקיים כשנה ושבעה חודשים לאחר טבח ה-7 באוקטובר ופרוץ מלחמת "חרבות ברזל", הוא מועד ראוי לבחינה וניתוח של הנתונים על אודות חללי צה"ל ולמידה מהם. מאמר זה מציג נתונים על חללי צה"ל אשר מסרו נפשם במערכה זו, לזכרם ולכבודם.
    29 באפריל, 2025
    מאגר נתונים
    במותם ציוו לנו את החיים: פרויקט זיכרון לחללי מלחמת חרבות ברזל
    אנו מזמינים אתכם להביט וללמוד על אודות הנופלים באמצעות פרויקט הזכרון השנתי. להכיר פעם נוספת את האופן בו בבועתו של צבא העם משתקפת במניין חלליו
    28 באפריל, 2025
    מבט על
    שלושה אירועים, חשש אחד: סכנה לכלכלת ישראל
    מדוע גברה הסבירות למשבר פיננסי בישראל?
    8 באפריל, 2025
    מבט על
    השבועות הראשונים לממשל טראמפ - משמעויות לישראל
    ההזדמנויות והאתגרים לישראל הטמונים בשינויים מרחיקי הלכת שמבצע הנשיא האמריקני מאז שנכנס לפני כחודש וחצי לבית הלבן
    6 במרץ, 2025
    מבט על
    דו"ח ועדת נגל – במבחן התוקף וסיכויי היישום
    ניתוח השוואתי מעמיק של הדו"ח שהוגש לראש הממשלה ונועד לבחון את תקציב הביטחון ובניין הכוח
    20 בינואר, 2025
    עדכן אסטרטגי
    השלכות השינויים הדמוגרפיים במרחב האורבני בישראל על הביטחון הלאומי
    גלי הגירה חיצונית ופנימית, השכיחים במערכת הבינלאומית ומשפיעים על התנהלותה, הם גם נחלתה של מדינת ישראל. הם משפיעים מאוד על התפתחותה וכן גם על תופעת התִּרְבּוּת והיחסים בין הרוב למיעוטים. במקרה הישראלי הנדון כאן, אזרחים ערבים וחרדים מהגרים כתהליך מתמשך לתוך מרחבי המחיה של הרוב ויוצרים מרחבים מעורבים. המאמר מנסה לבחון את ההשפעה של תהליכי התִירבוּת הללו על החוסן החברתי ועל הביטחון הלאומי ולענות על השאלה: האם מדינת ישראל מודעת דיה וערוכה מול האתגר שהשינויים הדמוגרפיים הללו מגלגלים לפתחה? במאמר נסקרים מודלים של תירבות לקליטת מהגרים והגירה פנימית של קבוצות מיעוט בקרב קבוצות רוב במדינות מערביות, ונבחן אילו מהם יכולים להיות מיושמים בישראל, במישור הלאומי והמוניציפלי. ההנחה היא כי גידול מהיר של קבוצות מיעוט בישראל – כאלה שאינן מזדהות עם האתוס הלאומי, חשות תחושת זרות וריחוק מהמדינה ומתנגדות למוסדותיה – עשוי לגרום לחיכוכים בין קבוצות הרוב למיעוט עד כדי תופעות של אלימות, שיסכנו את חוסנה החברתי ואת ביטחונה הלאומי של ישראל. אימוץ מדיניות מתאימה מול אתגר זה חיוני לביסוס חברה מגוונת בעלת מאפייני חוסן וזהות גבוהים. כותבי המאמר מציעים המלצות לפיתוח מודל מוניציפלי לקליטה של קבוצות מיעוט וחיבורן לקבוצת הרוב, על מנת לצמצם את הסכנות הללו ולאפשר בנייה של חברה סולידרית יותר.