ב-19 באוקטובר, 2023, ימים ספורים לאחר פתיחתה של מלחמת חרבות ברזל, הכריזו החות'ים בתימן על חזית לחימה נוספת נגד ישראל כחלק ממחויבותם לציר ההתנגדות ולתפיסת "התלכדות הזירות". המליציה החות'ית, אשר נתמכת על ידי איראן ושולטת בחלקים נרחבים של תימן, שיגרה באופן ישיר טילים וכטב"מים נגד ישראל והטילה מצור ימי בים סוף אשר פגע בסחר העולמי כולו. פי דובר צה"ל, מאז אוקטובר 2023, החות'ים שיגרו כ-220 טילים וכ-170 כטב"מים אל עבר ישראל.
מפה זו מציגה הן את תקיפות החות'ים נגד ישראל והן את תקיפות צה"ל בתימן, כ-1,700 ק"מ מגבולות ישראל. בנוסף, המפה מציגה את טווחי האיום של האמל"ח החות'י, הכולל כטב"מי תקיפה וטילים בליסטיים, נגד ישראל.
האביב הערבי הגיע לתימן בשנת 2011 בעיתוי בו התמיכה הציבורית והאליטיסטית בנשיא תימן דאז, עלי עבדאללה סאלח, היתה נמוכה, מה שהוביל להתפוררות משטרו של מי ששלט בתימן במשך עשורים. מאז, המאמצים לגבש מבנה חדש של ממשל לאומי באמצעות דיאלוג, בצילם של מלחמת אזרחים, התערבות חיצונית ומשא ומתן מתמשך, לא הניבו תוצאות. למרות שישראל איננה שחקן פעיל בזירה, יש לה אינטרסים הנתונים להשפעת ההתפתחויות במדינה: האיום החות'י המגובה על ידי איראן, היחלצותה של סעודיה, שותפתה הלא רשמית בקואליציה האנטי-איראנית, מ"הביצה" התימנית ומניעת תפוצתן של קבוצות ג'יהאדיסטיות סוניות קיצוניות.