בלוג זה מציג עמדות, רעיונות ותובנות של חוקרות וחוקרים במכון למחקרי ביטחון לאומי, באופן בלתי פורמלי ובלתי אמצעי. הטקסטים הם על דעת הכותבות והכותבים בלבד ואינם מייצגים את דעת המכון.
בין הברקזיט לטורקיאקזיט
,
29 ביוני, 2016
תוצאות משאל העם שנערך בבריטניה ב-23 ביוני סביב סוגיית המשך החברות של בריטניה באיחוד האירופי עוררו גלי הדף במערכת הבינלאומית. ניתוחים רבים מוקדשים לשאלה כיצד הצליחו תומכי קמפיין 'היציאה' (ברקזיט – Brexit) לזכות ברוב הקולות במשאל העם. במסגרת ניתוחים אלו יש מקום להקדיש תשומת לב לחלקה (הפסיבי) של טורקיה בקמפיין 'היציאה', ובפרט למסגור של תומכי 'היציאה' את טורקיה כמעוררת פחד בקמפיין שניהלו.
תומכי קמפיין 'היציאה' הציגו כעובדה מוגמרת את צירופה של טורקיה לאיחוד האירופי. החששות של הציבור הבריטי מאפשרות של "פלישה של מהגרים טורקים" נוצלו כדרך לחזק את התמיכה ביציאה מהאיחוד. תומכי קמפיין 'היציאה' השתמשו במשבר הפליטים כעדות לכך שחברותה של בריטניה באיחוד גורמת לממלכה לאבד שליטה על כמות המהגרים שמגיעה...
ישראל ניצבת לבדה
10 באוגוסט, 2015
ישראל נותרה לבדה בזירה הבינלאומית במאבקה נגד הסכם הגרעין אליו הגיעו המעצמות עם איראן. בעת ביקורו של מזכיר המדינה האמריקני קרי השבוע במפרץ אמר שר החוץ הקטארי, אלעטיה, כי "ההסכם עם איראן הוא האופציה הטובה ביותר מבין האופציות האחרות (שהיו על השולחן) להגעה לפתרון בסוגיית תכנית הגרעין האיראנית." תגובותיהן של יתר מדינות המפרץ, ובהן סעודיה, להסכם היו גם הן חיוביות, אף אם ניכרה בהן זהירות והיסוס. כמה מראשי המדינות פרסמו תגובות חיוביות ובכלל זה איגרות ברכה למנהיגי איראן, בהן הובעה תקווה כי ההסכם יתרום ליציבות האזור.
ראיון עם שר החוץ הקטארי, בו הוא מביע תמיכה בהסכם
חלק ממדינות המפרץ מבינות כי איראן כבר אינה מבודדת כבעבר וכי אין הן יכולות לאמץ עמדה פומבית היוצאת כנגד כלל הקהילה הבינלאומית ולהתנגד...