מנהל המכון, תא"ל (מיל.) אודי דקל מתאר את המציאות החדשה והמורכבת בסוריה ומסביר כיצד האמריקאים הגישו על מגש של כסף, מבלי לתכנן זאת מראש, את עיראק, וכעת גם את סוריה לאיראן. אסד לא ניצח במלחמה, אלא הקואליציה הפרו-אסדית ובראשה רוסיה ואיראן וכוחות הפרוקסי שלה שטבלו ידיהם בביצה הסורית ולכן גם הפכו לגורמים הדומיננטיים שמשפיעים על עיצוב פני סוריה. מרחב החיכוך הגדל בין ישראל לאיראן, שמשקיעה רבות בביסוס השפעתה, לצד העבודה שהשתיים בוחנות קווים אדומים, עלולים להוביל למיס-קלקולציה ואף להסלמה בגבול הצפוני.

עמית המחקר, ד"ר אבנר גולוב, מדבר על אסטרטגיית ממשל טראמפ ויחסיו עם ישראל - כיצד יהפוך את אמריקה ל״אדירה״ שוב? מסמך האסטרטגיה של הממשל האמריקאי משמש כהגדרה ראשונית של תפיסת העולם שלו, או נכון יותר - הגדרת מרחב ההסכמה בתוך הקבינט האמריקאי. גולוב מפרט מה נכלל במרחב זה ומה נמצא מחוצה לו, היכן עומדים המזרח התיכון והסוגיות הישראליות במסמך ומהם הסיכונים וההזדמנויות של ישראל כפי שעולים מניתוחו?

אל"מ (מיל.) עו"ד פנינה שרביט ברוך, ראשת התכנית למשפט וביטחון לאומי במכון, פורשת את האתגרים המשפטיים של ישראל בפני הסוגיות השונות הנידונות בבית הדין הפלילי הבינלאומי - המשט לעזה, ההתנחלויות והלחימה בצוק איתן. מהן הסיבות והמשמעויות של החלטתה של ישראל שלא להצטרף לחוקת בית הדין, ולמעמדה של הרשות הפלסטינית באו״ם?