הכנס השנתי ה-11 נפתח בנאומו של ג'ייסון גרינבלט, המשמש כשליח האמריקני למזרח התיכון. גרינבלט אמר כי המילה "שלום" מפורשת ביהדות ובאסלאם באותו האופן, ועדיין לעתים נראה כי השגת שלום בין הישראלים לפלסטינים היא בבחינת משימה בלתי אפשרית. עם זאת, הוא הצהיר שהוא מאמין שישנה דרך אמיתית לכינון השלום. עוד ציין בפתח נאומו כי האזור השתנה באופן ניכר מאז נסיעתו הראשונה לכאן לפני כ-35 שנים, וכי המזרח התיכון היום מאופיין באגרסיביות איראנית, בהבנת ההזדמנויות הגלומות באזור ובהתפתחות ההבנה כי ישראל אינה הבעיה, אלא דווקא חלק מהפתרון.

גרינבלט אמר כי במהלך נסיעותיו לאזור מצא כי הישראלים, הערבים והפלסטינים – צעירים ומבוגרים, דתיים וחילוניים – מאמינים יותר ויותר בשלום.

באשר למדיניות האמריקנית ציין כי בראייתו ברור ששפתו של טראמפ ומעשיו שינו את המציאות בפועל. אשר לגישה האמריקנית – אמר כי ברור לכל שהיא איננה שמרנית, מתוך הבנה כי נדרשת "חשיבה רעננה". אימוץ גישה זו עורר שאלה גדולה באשר לתפקיד שממלאת ארצות הברית, ובהקשר זה הבהיר כי הגישה האמריקנית הינה שאין צורך בהטלת האשמה בהמשך הסכסוך על אחד הצדדים, אלא יש לאפשר לשותפים (ישראל והפלסטינים) מרחב כדי שיחליטו על עתידן ויגיעו לפתרון מוסכם. הוא הסביר כי הנשיא טראמפ יתמוך בכל החלטה שהצדדים יחליטו עליה, מבלי לכפות "עסקה".

בהתייחסות קונקרטית להצהרתו של טראמפ המכירה בירושלים כבירת ישראל הצהיר שבניגוד לטענות שנשמעו כנגד ההכרה, טראמפ לא שכתב את ההיסטוריה, אלא הכיר בהיסטוריה הברורה מאליה: ירושלים היא מקום משכנה של הכנסת, מקום מגוריהם של ראש ממשלת ישראל ונשיאה, ובמשך אלפי שנים הייתה למושא כמיהה עבור יהודים וישראלים. הוא ציין כי הממשל האמריקני סבור שהכרה זו מקדמת את השלום, וכן ביטל את הטענות לפיהן הצהרה זו מעידה כי ארצות הברית אינה אובייקטיבית ביחסה לסכסוך הישראלי-פלסטיני.

כך, הוא הבהיר כי ההצהרה אינה מפרה את הסטטוס קוו, שכן הנשיא טראמפ קרא מפורשות לשימורו. גרינבלט הבהיר כי הנשיא, כמו גם שותפים רבים בממשל האמריקני מחויבים עמוקות לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני, אך שלום לא יושג באמצעות הכחשת הקשר ההיסטורי של ישראל לירושלים, ולא על ידי עזיבת שולחן המשא ומתן.

עוד הצהיר כי קידום הסכם השלום הוא תהליך, עם עליות ומורדות ("יהיו לנו את ימים טובים וימים רעים, שבועות טובים ושבועות רעים") וכי ישראל לא זקוקה להסברים על מחירה של המלחמה.

בתום נאומו אמר "אמריקה הייתה כאן כל הזמן איתכם כדי לקדם את הסכם השלום – זה היה נכון בעבר, זה נכון כיום וזה גם יהיה נכון בעתיד", וכל השחקנים מודעים לכך.