קורות חיים
גליה לביא היא חוקרת וסגנית ראש המרכז למדיניות ישראל-סין ע"ש דיאן וגילפורד גלייזר. תחומי המחקר העיקריים שלה הם יחסי ישראל-סין, תוך התמקדות בתשתיות; מדיניות החוץ של סין במזרח התיכון; יוזמת החגורה והדרך (BRI); ויחסי סין-ארצות הברית. גליה היא גם דוקטורנטית בבית הספר להיסטוריה של אוניברסיטת תל אביב ותחום מחקרה הוא ההיסטוריה של הטכנולוגיה בסין במאות ה-19 וה-20, תוך התמקדות בפיתוח הרכבות. היא בוגרת תואר ראשון ותואר שני (בהצטיינות יתרה) בלימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב.

גליה לביא
חוקרת וסגנית ראש מרכז דיאן וגילפורד גלייזר למדיניות ישראל-סין
galial@inss.org.il
03-640-0416
פרסומים אחרונים
לכל הפרסומיםהמשכיות ושינוי ברטוריקה הסינית כלפי ישראל מאז ה-7 באוקטובר
מה ניתן ללמוד מההצהרות הסיניות שבוצעו מאז תחילת מלחמת "חרבות ברזל" - והאם לאחרונה אנחנו עדים לשינוי בטון שלהן לטובת ישראל?
12 בנובמבר, 2024קבוצת G42 האמירותית – בין סין לארצות הברית
על הקשר בין חברת טכנולוגיה אמירותית, קשריה עם סין, והיחסים בין אבו דאבי לוושינגטון
4 בנובמבר, 2024פורום שיאנג-שאן בבייג'ינג: אלטרנטיבה מדומיינת לסדר עולמי חדש
פורום שיאנג-שאן ה-11 הדגיש תפישות סיניות כמו "הדרום הגלובלי", "יוזמת הביטחון הגלובלי" (GSI), והתפישה הסינית לפתרון סכסוכים. אך בעוד שהפורום נחשב להצלחה בראייה הסינית, חלק מהרעיונות שהוצגו בו אינם משקפים את המורכבות והאתגרים הקיימים במציאות הגלובלית
13 באוקטובר, 2024שלוש שנים לנמל המפרץ: תמונת מצב
ביקורת וחשש מניהול תשתית בידיים סיניות, מגפה עולמית ומלחמה שנמשכת כבר כמעט שנה: נמל המפרץ בחיפה עמד בפני אתגרים רבים בשלוש שנות פעולתו. האם התגבר עליהם?
10 בספטמבר, 2024"הצהרת בייג'ינג" - פיוס פלסטיני במאפיינים סיניים
סין אירחה מפגשי פיוס בין חמאס ופת"ח ומציגה עצמה כמתווכת אחראית הדואגת לזכויות הפלסטינים. מהן המשמעות עבור ישראל?
31 ביולי, 2024שיתוף הפעולה בין סין לאיחוד האמירויות בחלל: סיכון או הזדמנות לישראל?
בשנת 2011 העביר הקונגרס האמריקאי את 'תיקון וולף', האוסר על נאס"א לשתף פעולה עם סין ועם ארגונים המזוהים עם סין בתחום חקר החלל. אולם כפי שנבקש להראות במאמר זה, מידע שנאסף על ידי נאס"א ועל ידי סוכנות החלל הישראלית עלול להגיע אל סין בדרך עקיפה בעוברו דרך איחוד האמירויות הערביות, המשתפת פעולה עם ארצות הברית, עם ישראל ועם סין בעת ובעונה אחת. האם שיתוף הפעולה עם איחוד האמירויות בתחום החלל עלול לסכן את ישראל ולגרום לה חיכוך עם ארצות הברית (למשל, במצב שבו טכנולוגיה ישראלית תעבור מהאמירויות אל סין), או שמא התקדים האמירותי עשוי דווקא לסלול את הדרך לשיתופי פעולה רחבים בתחום החלל, שיכולים ליצור הזדמנויות חדשות גם עבור ישראל?
2024-01-02 לכל פרסומי העדכן האסטרטגי
מאמרים וראיונות בתקשורת
כל המאמרים והראיונות בתקשורת
שלוש שנים אחרי שקם: נמל המפרץ נוגס במתחרים. ומה עם החשש מסין?
8 בספטמבר, 2024
"סוגיה בעייתית": האם משרד התחבורה יבלום חברות תשתית סיניות?
21 באוגוסט, 2024
חשש מסייבר סיני בנמלי ארה״ב. בקרוב אצלנו?
11 במרץ, 2024