קורות חיים

    ד"ר עו"ד תמי קנר היא חוקרת עמיתה במכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) ורכזת התכנית למשפט וביטחון לאומי.

    קנר מתמחה במגוון רחב של נושאים הקשורים למשפט וביטחון וכן בהיבטים מוסריים של נושאים אלה. בין היתר עוסקת קנר בנושאים הנוגעים ללוחמה עכשווית הכוללים: מלחמות אזרחים, טרור ולחימה א-סימטרית, סיכולים ממוקדים, מגנים אנושיים ושימוש בכלי נשק מודרניים. בנוסף עוסקת קנר בנושאים הקשורים ליישוב סכסוכים ול"צדק שלאחר המלחמה".

    קנר השלימה את הדוקטורט שלה בבית הספר למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים באוניברסיטת תל אביב, ופוסט דוקטורט גם כן מאוניברסיטת תל אביב. היא בעלת תואר ראשון במשפטים מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ותואר שני בדיפלומטיה מאוניברסיטת תל אביב בהצטיינות יתרה.

    תמי קנר
    תמי קנר
    חוקרת עמיתה
    הורדת תמונה
    ניירות מדיניות
    הפסקת פעילות אונר"א: מהלך ראוי המחייב הערכות מקדימה
    ב-30 בינואר 2025 ייכנסו לתוקף חוקי אונר"א, שנועדו לנתק את הקשר בין מדינת ישראל לבין אונר"א במטרה להגביל ולצמצם את פעילות הסוכנות. בעוד האינטרס של ישראל בהפסקת פעילות אונר"א ברור ומוצדק, בוודאי נוכח הגילויים בדבר מעורבות אנשי הסוכנות באירועי ה-7 באוקטובר ובהתחשב בתפקיד שהיא ממלאת בהעמקת הסכסוך והתמשכותו, המהלך החקיקתי אינו משרת את האינטרסים של ישראל. מעבר לכך שהוא משמש תחמושת נוספת במערכה הבינלאומית נגד ישראל, יישום החקיקה עלול לגרור את ישראל להידרש למלא את מקומה של אונר"א. לכן, המלצתנו היא לדחות את כניסת החוקים לתוקף ולגבש תחילה אלטרנטיבה מיידית לאונר"א ברצועת עזה, יהודה ושומרון וירושלים, וכן תכנית חלופית לטווח הארוך על בסיס העקרונות הבאים : (1) מינוי גורם או גוף קבוע שיספק במקום אונר"א שירותים נדרשים לאוכלוסייה בעזה, במסגרת הדיונים על "היום שאחרי שלטון חמאס"; (2) קידום מהלך שיוביל לכך שהרשות הפלסטינית תמלא את ה"וואקום" שייווצר עם הפסקת פעילות אונר"א ביהודה ושומרון; (3) מימוש אחריותה של עיריית ירושלים לאספקת השירותים שמעניקה אונר"א כיום לתושבים הפלסטיניים במזרח העיר.
    6 בינואר, 2025
    מבט על
    צווי המעצר של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג החלטה חמורה ומסוכנת – ומה הלאה?
    המשמעויות וההשלכות של ההחלטה התקדימית להוציא צווי מעצר נגד ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון לשעבר גלנט
    26 בנובמבר, 2024
    מבט על
    "תוכנית האלופים" – הכוונה רצויה, אך לא זו הדרך למימושה
    ישראל מיצתה את המהלך הצבאי העיקרי בשטח הרצועה אך לא עלה בידה להביא לשחרור החטופים ולנטרל את שליטת חמאס. על רקע זה, הוצגה לאחרונה "תוכנית האלופים" (במיל.) להשתלטות על צפון הרצועה. התוכנית מתעלמת ממספר בעיות מהותיות, הצפויות להקשות על יישומה ועל קידום מטרות המלחמה. לפיכך, כותבי המאמר מציעים רעיון מתחרה של 'שליטה מנגד' בסיוע ההומניטרי ברצועה
    10 באוקטובר, 2024
    פרסום מיוחד
    הסוגייה ההומניטרית: כיצד מטעה האו"ם לגבי הרעב בעזה
    מחקר המכון למחקרי ביטחון לאומי: דוחות האו"ם בנוגע לרעב בעזה מציגים תמונה מסולפת – המשמשת בסיס לטענות נגד ישראל
    4 ביולי, 2024
    פרק בקובץ
    המערכה המשפטית – פעולה נגד התוקפן, וחיזוק המוסדות הבינלאומיים
    1 ביולי, 2024
    פרסום מיוחד
    החלטת בית הדין בהאג – הישג מעשי אך תמרור אזהרה
    מה קבע בית הדין הבינלאומי לצדק בנוגע לטענות על רצח עם שמבצעת ישראל, מהן המשמעויות של ההחלטה - וכיצד על ישראל לפעול בעקבותיה?
    29 בינואר, 2024