מתי ומהיכן שתבחרו תוכלו להאזין לשיחה מקצועית ומעמיקה עם חוקרי המכון על רבדים שונים של המתרחש בתחום הביטחון הלאומי – בישראל, במזרח התיכון ובכפר הגלובלי.
שנתיים לנורמליזציה עם מרוקו: ההישגים, האתגרים – וההקשר היהודי
חוקרי המכון, ד"ר אופיר וינטר ומור לינק, מנתחים את ההשלכות של שנתיים של נורמליזציה בין ישראל למרוקו, ודנים בציפיות של מרוקו מישראל בעקבות ההסכמים.
מהו הדמיון ומה השוני בין היחסים עם מרוקו ליחסים עם מדינות ערביות נוספות שכוננו יחסים עם ישראל, בדגש על איחוד האמירויות ומצרים? אילו הישגים ניתן למנות בתחום שיתוף הפעולה הבינלאומי, בפרט בתחום המסחרי והביטחוני? למה מצפה מרוקו מישראל בסוגיה הפלסטינית ובסוגית סהרה המערבית? מה מידת המעורבות של ארה״ב בקשרים בין המדינות כיום? וגם: כיצד משתלבת הנורמליזציה בתהליך של פיתוח אתרי מורשת יהודיים ופתיחות בנוגע להיסטוריה היהודית של מרוקו?
פודקאסטרטגי 224: הציבור הערבי בבחירות | בחירות האמצע בארה"ב | ועידת האקלים במצרים
פרק 224
בין תל אביב לשארם א-שייח: אקלים – מפתח לשיפור היחסים עם מצרים?
ברקע כינוס ועידת האקלים של האו"ם בשארם א-שייח, כינסנו פאנל מומחים כדי לדון במטרות הוועידה, כמו גם בפוטנציאל שיתופי הפעולה בתחום הסביבה בין ישראל למארחת הוועידה, מצרים – פוטנציאל שרק מקצתו הגיע עד כה לכדי מימוש.
מהן התוצאות הרצויות מוועידת האקלים בשארם – ומדוע נשמעת ביקורת על עצם קיומה? מהו האינטרס של מצרים בקיום הוועידה דווקא בשטחה? מה מונע את קידום שיתוף הפעולה הסביבתי בין ישראל למצרים – וכיצד ניתן לשפרו? מהי ״כלכלה כחולה״ וכיצד היא משתלבת בשיתוף הפעולה בתחום איכות הסביבה בין ישראל למצרים? מהן המפתחות לחיזוק שיתוף הפעולה בין ירושלים לקהיר בתחום האנרגיה – והיכן עומדים כיום היחסים האזרחיים בין שתי המדינות?
הפאנל בהשתתפות: ד"ר אופיר וינטר, חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי; מור לינק, חוקרת במכון למחקרי ביטחון לאומי; וד"ר משה טרדימן, מומחה לביטחון סביבתי.
לקריאה נוספת בנושא, היכנסו למאמר שפרסמו המשתתפים בעדכן האסטרטגי – https://strategicassessment.inss.org.il/articles/tel_aviv_sharm/
מצטער, אין הסכתים מתאימים לחיפוש שלך,
אתה יכול לחפש אחרים ....