קורות חיים
אורית פרלוב הצטרפה כחוקרת למכון למחקרי ביטחון לאומי ב-2012. אורית הינה מומחית לענייני רשתות חברתיות ועוסקת בניתוח הלכי הרוח ומגמות באמצעות המדיה החדשה במדינות הערביות. עבודתה כוללת שיח יומיומי עם החברה האזרחית הפלסטינית, מצרית, ירדנית, סורית, לבנונית, לובית, ותוניסאית שמטרתו הבנה ואפיון תהליכי העומק של החברות האזרחיות הערביות, ושימוש בפלטפורמות אלו כמנוף השפעה על דעת הקהל במדינות אלו. בנוסף משמשת אורית יועצת ומרצת אורח של גופי מחקר, ביטחון וממשל שונים. בשנים 2002 - 2008 עבדה במשרד החוץ במהלכן שירתה, בין היתר, בשגרירות ישראל בירדן, בה הקימה את אתר ההסברה בערבית של משרד החוץ ובמדינות המפרץ הפרסי כיועצת מדינית. באביב 2013 השתתפה אורית בסמינר השנתי של משרד החוץ האמריקאי בנושא בטחון לאומי ומדיניות ופרסמה מאמר על ההזדמנויות הגלומות ברשתות החברתיות עבור מדיניות החוץ של ארצות הברית.

אורית פרלוב
חוקרת עמיתה
oritp@inss.org.il
03-640-0446
פרסומים אחרונים
לכל הפרסומיםמגמות בשיח הציבורי בזירה הפלסטינית
בניגוד לשיח "הניצחון" שמוביל חמאס, בשיח הציבורי הפנים-פלסטיני ניכר שיח מגוון הרבה יותר, הכולל גם ביקורת חריפה וזעם עז על ארגון הטרור, וכן חשש בגדה: "אנחנו הבאים בתור"
9 במרץ, 2025האם ממזרח תפתח הרעה?
על רקע המלחמה ברצועת עזה, נערכות זה כחודש ובהובלת האחים המוסלמים הפגנות מחאה המוניות מחוץ לשגרירות ישראל. ההפגנות מאיימות לערער את היציבות הפנימית בירדן – התפתחות שתהיה בעלת השלכות חמורות לביטחון ישראל. כיצד על ישראל לפעול?
11 באפריל, 2024יוזמה מצרית ל"הודנה" ברצועת עזה – מסלול עוקף ישראל
מצרים מקדמת יוזמה להפסקת אש ארוכת טווח ברצועת עזה, מול חמאס והג'האד האסלאמי, כאשר ישראל אינה מעורבת ישירות במגעים. הגם שהסיכוי לכונן "הודנה" נמוך, מומלץ לישראל שלא לטרפד את היוזמה המצרית ולאפשר את פיתוח הפרויקטים הכלכליים שנכללים בה
18 ביוני, 2023החברה הערבית בישראל בעקבות הקמת הממשלה ה-37
הציבור הערבי בישראל מסתכל בדאגה על ממשלת נתניהו השישית, שבה רכיבים לאומניים ודתיים הנתפסים כאנטי-ערביים, וכן על הרפורמה המשפטית, שעלולה להביא להרעה במצבם ולהחרפה ביחסים בין הרוב היהודי למיעוט הערבי בארץ. מה על הממשלה החדשה לעשות כדי למנוע את החרפת המתיחות, שתפגע בביטחון הלאומי של ישראל?
20 בפברואר, 2023כאוס ברשות הפלסטינית – מסיכול לשיקום
הגדה המערבית בוערת, וגואה המגמה של צעירים פלסטיניים האוחזים בנשק ההתנגדות נגד ישראל ואינם מקבלים את מרות הרשות הפלסטינית והעומד בראשה. המענה האופרטיבי של ישראל - מבצע "שובר הגלים" - מגביר את המוטיבציה לגלי טרור נוספים, ומנגנוני הרשות אינם מצליחים (ואינם רוצים) להרגיע את השטח. כך, נוצר כאוס - והיום שאחרי עבאס כבר כאן. איך ישראל יכולה לנתק את מעגל ההסלמה שמזין את עצמו?
15 בספטמבר, 2022לקראת הבחירות בלבנון – ספק אם הציפיות לשינוי יתממשו
לראשונה מאז המחאה הציבורית והתרסקות הכלכלה ילכו תושבי מדינת הארזים לבחור את 128 חברי הפרלמנט הלבנוני. על אף מגמות השינוי במערכת הפוליטית וחששות חזבאללה ושותפיו מפגיעה במעמדם, ספק אם תוצאות הבחירות יובילו לשינוי משמעותי במצבה של לבנון
10 במאי, 2022