קורות חיים
פרופסור עזר גת הוא יועץ אקדמי לראש המכון למחקרי ביטחון לאומי. הוא מחזיק קתדרת עזר ויצמן לביטחון לאומי וראש תוכניות המ"א הבינלאומית והאקזקוטיבית לביטחון ודיפלומטיה בביה"ס למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומים באוניברסיטת תל אביב. הוא מחברם של 12 ספרים על תופעת המלחמה, מחשבה צבאית, לאומיות ואידיאולוגיה, שתורגמו לשפות רבות. הוא חתן פרס א.מ.ת בתחום מדע המדינה ואסטרטגיה.

עזר גת
יועץ אקדמי לראש המכון
פרסומים אחרונים
לכל הפרסומיםמה הבעיה עם הבעיה הפלסטינית?
מדוע נכשלו כל הניסיונות להסדר מאז הסכמי אוסלו, ומה ניתן ללמוד מכך על הסיכויים לפתרון הסכסוך?
22 בינואר, 2025מתקפת הביפרים של ישראל ותאוריית המלחמה הצודקת
מאמר תשובה להוגה הדעות מייקל וולצר, שטען ב"ניו יורק טיימס" כי מתקפת הביפרים הישראלית הייתה פעולת טרור
24 בנובמבר, 2024המהפך: המלחמה והמחלוקות האסטרטגיות בפרספקטיבה של שנה
מפרספקטיבה של שנה, המאמר בוחן מחדש את האלטרנטיבות האסטרטגיות והמדיניות שעמדו בפני ישראל במהלך המלחמה ואת הוויכוחים המרכזיים שהתקיימו סביבן
14 באוקטובר, 2024הפתעה אסטרטגית – תמיד?
החוקר עזר גת כותב: ניסיון המאה ה-20 מראה שהפתעה הושגה בכל המקרים שבהם נוסתה, בלי יוצא מן הכלל. מהן הסיבות לכך – ומה ניתן להסיק מממצאים אלה?
9 בספטמבר, 2024זהירות, הקונספציה החדשה – מרהב למצוקה
פרופ' עזר גת מציג את הסתירות והכשלים במה שהוא מכנה "קונספציית המצוקה", שהחליפה לטענתו את "קונספציית הרהב" ששררה בקרב רבים בציבור הישראלי והתנפצה ב-7 באוקטובר
25 ביוני, 2024הגדלת צבא היבשה או עדיפות לטכנולוגיה?
מאז מתקפת חמאס ופרוץ המלחמה ברצועת עזה רווחת בדיון הציבורי הדעה, שמבטאה העיקרי עוד קודם למלחמה הוא האלוף במילואים יצחק בריק, שצה"ל קטן מדי לנוכח האיומים; שכוחות היבשה הוזנחו והוקטנו לממדים מסוכנים תוך התמכרות לטכנולוגיה כתחליף; שההשקעה בחיל האוויר גדולה מדי ובאה על חשבון כוחות היבשה; ושתקציב הביטחון דורש הרחבה משמעותית, ולא רק חד פעמית לכיסוי הוצאות המלחמה, אלא ברמתו הקבועה. במאמר זה מוצע שטענות אלו בעיקרן מטעות, ואף מזיקות – ביטחונית וכלכלית. נטען שגודלם של צה"ל ושל עוצבות היבשה "המתמרנות" הוכיח את עצמו בעיקרו של דבר והולם את אתגרי העתיד; שלמרות כשלים ידועים – בעיקר בתחום המודיעין – טכנולוגית העילית, לצד איכות לוחמיו ונחישותם, היא שנתנה לצה"ל את יתרונותיו המשמעותיים ביותר במלחמה והיא שדורשת את מרב ההשקעה גם בעתיד; ושלצד השקעה זו, התחום ביבשה שבו אכן נדרשות הרחבה ניכרת מאוד ורפורמה הוא תחום ה-low-tech הזול של חידוש מערך ההגנה המרחבית שהוזנח בתוצאות הרסניות.
14 במרץ, 2024