בלוג זה מציג עמדות, רעיונות ותובנות של חוקרות וחוקרים במכון למחקרי ביטחון לאומי, באופן בלתי פורמלי ובלתי אמצעי. הטקסטים הם על דעת הכותבות והכותבים בלבד ואינם מייצגים את דעת המכון.
בראיון הטלוויזיוני שלו בשבוע שעבר לתכנית 'עובדה', נשיא ארה"ב ברק אובמה טען כי הציבור הישראלי שומע את דבריו רק דרך "פילטרים" מעוותים. אותו דבר קרה, באופן אירוני, גם בדיווחים בנוגע לראיון זה. לאלה שלא צפו בתוכנית עצמה, הראיון הוצג מבעד לכותרות כגון: "אובמה: אם הקיפאון יימשך נתקשה להגן על ישראל באו"ם". כמו במקרים קודמים עם נשיא ארה"ב הזה, המציאות הייתה עשירה יותר ממה שהכותרות מספרות.
למרות שהדבר לא הצליח לאובמה בעבר, הוא מנסה שוב ושוב להתחבר לציבור ישראלי שלא אוהב אותו. אובמה הבין, בצדק, שהמסלול ללבו של הקהל הישראלי עוברת דרך כבוד שחולקים למסורת היהודית. כאן הייתה הטעות שלו, מהטעם הפשוט שהוא לא באמת מבין לעומק את הסוגיה עליה דיבר.
עבור אובמה, המסורת היהודית מושתתת על אותם ערכים פרוגרסיביים...
שינויי אקלים וביטחון: למה הנושא רלוונטי לישראל?
2 באפריל, 2015
חזרתי לאחרונה מכנס בחו"ל בנושא שינויי אקלים וביטחון. הנושא הזה, בלשון המעטה, אינו עומד בראש סדר היום הישראלי. במהלך יותר מארבע שנים ב-INSS , השתתפתי במספר רב של כנסים בתחום הביטחון, שאורגנו על ידי מגוון גופים וטרם ראיתי פאנל בנושא הזה. גם ב-INSS עצמו, אנחנו רואים את עצמנו כקשורים לדיון הציבורי הביטחוני בארץ, אולם על פי חיפוש בארכיון באתר שלנו, בנושא שינויי האקלים והרלוונטיות שלו לישראל, לא פרסמנו עד עכשיו אף מילה.
במידה רבה, ההתייחסות הדלה שלנו לנושא בארץ יכולה להיחשב מוצדקת. לישראל סדר יום ביטחוני עמוס, עם איומים בטחונים ברורים ומיידים. השפעות הדרגתיות ועתידיות בתחום האקלים, נדחקות הצידה למען עיסוק בסוגית מיידות כגון: המשטר האיראני, המדיניות מול הפלשתינים, היחסים עם ממשל אובמה, והמזרח...