קורות חיים

    שמעון שטיין, חוקר בכיר (אמריטוס) במכון למחקרי ביטחון לאומי, היה שגריר ישראל בגרמניה (2007-2001). לפני כן שירת שטיין כראש החטיבה לתפוצת נשק, בקרת נשק, פירוק נשק וביטחון איזורי וכסמנכ״ל משרד החוץ לענייני CIS, מזרח ומרכז אירופה. השגריר שטיין כיהן בתפקידים נוספים בשירות החוץ בוושינגטון, גרמניה וכן בישראל, והיה חבר במשלחות ישראל לתהליכי משא ומתן רב-צדדיים בנושאי בקרת נשק.

    שמעון שטיין
    שמעון שטיין
    חוקר בכיר (אמריטוס)
    הורדת תמונה
    shimonstein@yahoo.com
    03-640-0400052-851562149-1749941000+
    מבט על
    עמדת הנשיא טראמפ בנושאי פירוק נשק ותפוצת נשק גרעיני - סתירה מובנית והשלכותיה
    כיצד כוונת הנשיא האמריקני לקדם צעדים לפירוק נשק ובקרת נשק גרעיני – עלולה לגרום דווקא לתוצאה הפוכה?
    19 במרץ, 2025
    מבט על
    גרמניה 2025: שנת מעבר לעתיד אפוף אי-ודאות
    לקראת הבחירות לבונדסטאג בפברואר: מול אילו אתגרים צפויה להתמודד הממשלה הבאה בברלין – ואיך הדבר ישפיע על יחסיה עם ירושלים?
    14 בינואר, 2025
    מבט על
    פסגת נאט"ו - 75 שנים עם הפנים לעתיד
    רוסיה, סין, איראן – והחשש מטראמפ: ברית נאט"ו אימצה לאחרונה שורת החלטות חשובות – שצריכות לעניין את ישראל
    4 באוגוסט, 2024
    מבט על
    'חרבות ברזל' לקראת ביקור הנשיא ביידן: התנהלות ארצות הברית והמלצות למדיניות
    מתחילת המלחמה הביע הממשל האמריקני תמיכה חד-משמעית בישראל – שקיבלה אף ביטוי בתגבור משמעותי של הנוכחות הצבאית האמריקנית באזור. לקראת ביקור נשיא ארה"ב בישראל, ראוי לשאול – היכן עוד עלולים להתגלע חילוקי דעות עם וושינגטון במהלך הלחימה ולאחריה – ואיך ניתן לפתור אותן?
    17 באוקטובר, 2023
    מבט על
    התקדמות איראן בתכנית הגרעין - היש אסטרטגית התמודדות חילופית?
    חוקר המכון, השגריר שמעון שטיין, בתגובה לדבריו של מנהל המכון, אלוף (מיל') תמיר הימן, בנוגע להתמודדות עם הגרעין האיראני, בריאיון לעיתון "הארץ"
    18 בינואר, 2023
    עדכן אסטרטגי
    מדיניות החוץ של ישראל במבחן הנסיבות החדשות ב-2020
    במדינות רבות, כניסתה של ממשלה חדשה היא עיתוי מתאים לבחינת נושאי מדיניות מרכזיים, וביניהם מדיניות החוץ. הממשלה החדשה בישראל שונה בהרכבה המפלגתי מהממשלות שכיהנו בעשור האחרון, וזו כשלעצמה סיבה לבחינה כזאת. יתרה מכך, בעשור האחרון התחוללו תהליכים גלובליים ואזורים המחייבים עיון מחדש במדיניות הנוכחית והתאמתה למציאות החדשה. בין התהליכים הבולטים, שניתן להגדירם כמשנים כללי משחק, נכללים המאבק בין סין לבין ארצות הברית, נסיגתה ההדרגתית של ארצות הברית מהמזרח התיכון, התפוררות המבנה המדיני של המזרח התיכון בעקבות עשור של טלטלה אזורית וניצול המציאות השברירית והכאוטית על ידי שחקניות אזוריות כגון איראן וטורקיה. תהליך הנסיגה של ארצות הברית מהמזרח התיכון מתחולל במקביל לשינוים דמוגרפיים ופוליטיים בארצות הברית, ובפרט בקהילה היהודית. אלו עלולים להחליש את תמיכתה של ארצות הברית בישראל, המהווה אבן פינה במדיניות החוץ והביטחון של ישראל. ההמלצה המרכזית היא בחינה של תהליכים אלו, של המשמעויות לגבי ישראל, אבחון דרכי הפעולה והכלים שעומדים לרשות הגופים העוסקים בהיבטים של מדיניות החוץ של ישראל ויישומה של המדיניות שהותוותה.
    בלי מרקל, עם עוצמה
    שמעון שטיין
    ,מאמרים
    10 באוקטובר, 2021
    העונשים שמתכננת אירופה לקראת הסיפוח
    שמעון שטיין
    ,ראיונות וציטוטים
    5 ביולי, 2020