קורות חיים
גאורגי פורוסקון הוא חוקר בתוכנית רוסיה במכון למחקרי ביטחון לאומי. גאורגי הוא בוגר BA בהיסטוריה של המזרח התיכון ומדעי המדינה ו-MA במדעי המדינה – יחסים בין-לאומיים ולימודי ביטחון באוניברסיטת תל אביב. עסק בחקר היסטוריית החיכוך שבין רוסיה וברית המועצות לבין העולם המערבי, במערכת היחסים האזרחיים-צבאיים (Civil-Military Relations) בברית המועצות ערב התפרקותה ומגמות נוספות במדיניות החוץ והפנים של רוסיה המודרנית. תחומי העניין העיקריים שלו הינם רוסיה במזרח התיכון, מדיניות חוץ ופנים של רוסיה, שיטות לוחמת מידע ולוחמה היברידית וסייבר.

גאורגי פורוסקון
חוקר
פרסומים אחרונים
לכל הפרסומיםלמרות המאמץ להישאר בסוריה – רוסיה מאבדת מעמד ביטחוני מוביל במזרח התיכון
כיצד באה לידי ביטוי הנוכחות הרוסית בסוריה לאחר נפילת משטר אסד – ומהן המשמעויות לישראל?
26 בינואר, 2025הנרטיב הרוסי המשתנה לגבי מורשת השואה וישראל
מדוע רוסיה, שחרטה פעם על דגלה את שימור זיכרון השואה, עושה כעת שימוש ציני באותו זיכרון כדי להכפיש את ישראל?
26 במאי, 2024חשיבותו של שינוי המדיניות הישראלית כלפי רוסיה ואוקראינה
מדוע דווקא עכשיו – במהלכה של מלחמת "חרבות ברזל" – זהו הזמן לשנות את המדיניות הישראלית כלפי מלחמת רוסיה-אוקראינה?
3 בינואר, 2024פרעות בדגסטאן ומרד פריגוז'ין: עדויות לחולשת היציבות החברתית-ביטחונית של רוסיה
שני אירועים יוצאי דופן שהתרחשו לאחרונה ברוסיה מלמדים על האופן שבו מתמודד המשטר עם אירועים בלתי צפויים. מה על ישראל ללמוד מכך?
12 בדצמבר, 2023התרסקות פריגוז'ין: "מסיר איומים" קצר טווח עבור פוטין?
התרסקות המטוס המסתורית שבה נהרגו מייסד כוח ואגנר ותשעה נוספים היא בעלת השפעות פוליטיות וצבאיות מידיות. מה צפוי להיות עתידו של צבא שכירי החרב הידוע לשמצה – והאם יציבות משטר פוטין התחזקה בעקבות האירוע?
5 בספטמבר, 2023המדיניות הרוסית במזרח התיכון בראי ערעור הסדר העולמי והמאבק נגד המערב
מוסקבה האיצה בשנים האחרונות את מערך שיתופי הפעולה בינה לבין שחקנים מערערי סדר ברחבי העולם על פי הגיון העימות עם המערב, שהתעצם על רקע המלחמה באוקראינה. רבים משחקנים אלה, מדינות וארגוני טרור, פועלים במזרח התיכון ומעורבים בעימותים המזוינים עם ישראל באופן שהופך את האסטרטגיה הרוסית הזאת לאיום עקיף עליה. הצעדים האסרטיביים של ישראל בזירות החיכוך בחודשים האחרונים במסגרת המלחמה הרב-זירתית שלה, שהקרינו על אינטרסים ונכסים רוסיים, וכן החתירה של הנשיא טראמפ להסכמות מהירות עם רוסיה, עשויים לרסן את האסטרטגיה הרוסית המתגרה. ניתוח השיקולים והאינטרסים של הקרמלין באזור מסייע להבין את הקשר הסיבתי בין ההתפתחויות לבין שינוי ההתנהלות הרוסית. על ישראל להבין כיצד נכון לפרש את הפעילות של מוסקבה, אילו פעולות ישראליות תורמות לריסון הקשרים של רוסיה עם גורמים עוינים לישראל, וכיצד המשא ומתן בין מוסקבה מול וושינגטון יכול לשנות את מדיניותה במרחב.
2025-03-18 לכל פרסומי העדכן האסטרטגי