מתי ומהיכן שתבחרו תוכלו להאזין לשיחה מקצועית ומעמיקה עם חוקרי המכון על רבדים שונים של המתרחש בתחום הביטחון הלאומי – בישראל, במזרח התיכון ובכפר הגלובלי.
ירושלים - מקרה בוחן למציאות של מדינה אחת
,
בעקבות הפיגועים האחרונים בירושלים, עולה שוב השאלה – האם בירתנו היא עיר מאוחדת, ובאיזה מובן? לאחר 57 שנים שהחלק המזרחי צורף לחלק המערבי, ירושלים מדגימה את התופעות שעלולות להתרחש אם יקודמו תוכניות סיפוח של יהודה ושומרון או פירוק הרשות הפלסטינית.
בפרק זה, תא"ל (מיל') אודי דקל, ראש אשכול הפלסטינים במכון, ומאיר קראוס ממכון הרטמן, דנים עם חוקרת המכון נועה שוסטרמן במגמות המרכזיות באוכלוסיה הערבית בעיר, במה שאפשר ללמוד מהתהליכים בירושלים, במה שאפשר ללמוד על העתיד הצפוי במסגרת מדינה אחת, ובשאלה האם ירושלים תוכל להיות אי פעם באמת מאוחדת.
סכנת הגלישה למציאות של מדינה אחת
חוקרי תוכנית הזירה הפלסטינית במכון, תא"ל (מיל') אודי דקל ונועה שוסטרמן, משוחחים על איום הגלישה למדינה האחת ועל האופן שבו ייפגע אופייה היהודי והדמוקרטי של מדינת ישראל, כמו גם המצב הביטחוני ומעמדה הבינלאומי. בשיחה הם בוחנים שלושה סוגים של מודלים שנתפסים כאלטרנטיבה לשתי מדינות – מדינה יהודית ללא שוויון זכויות לפלסטינים, מדינת כל-אזרחיה, ומדינה דו-לאומית. כמקרה בוחן לעתיד לבוא במציאות של מדינה אחת לא שיוונית הם מביאים את מצבה של מזרח ירושלים.
באיזו נקודה אנו נמצאים היום על ציר ההידרדרות? איך הגענו לשם? האם נדע כשעברנו את נקודת האל-חזור? ומה ניתן לעשות היום כדי למנוע את התממשות האיום?
מצטער, אין הסכתים מתאימים לחיפוש שלך,
אתה יכול לחפש אחרים ....