מתי ומהיכן שתבחרו תוכלו להאזין לשיחה מקצועית ומעמיקה עם חוקרי המכון על רבדים שונים של המתרחש בתחום הביטחון הלאומי – בישראל, במזרח התיכון ובכפר הגלובלי.
חידת ההרתעה האיראנית
אפרים קם
לקוח מתוך פרק 181
כיצד איראן מנסה להרתיע את יריביה? ד"ר אפרים קם, חוקר בכיר במכון, מסביר את תפיסת ההרתעה האיראנית על ידי ניתוח יסודות ההרתעה מאז כינון הרפובליקה האסלאמית, בדגש על מערך הטילים, בניין הכוח הימי, המיליציות השיעיות במזרח התיכון, כלי טיס בלתי מאוישים ואף תוכנית הגרעין. מהם היעדים שחותרת איראן להשיג, באמצעות הרתעה, בעימות עם ארה"ב ועם ישראל, ומהן נקודות התורפה של ההרתעה האיראנית?
https://strategicassessment.inss.org.il/articles/kam-iran/
ההכרזה על משמרות המהפכה כארגון טרור ופרויקט הטילים האיראני
אפרים קם
לקוח מפרק 65
ד"ר אפרים קם מנתח את המהלך האחרון של טראמפ בניסיון להפעיל לחץ על איראן – ההכרזה על משמרות המהפכה כארגון טרור. מה חשיבותו של הארגון הצבאי שאינו חלק מהצבא האיראני הסדיר, מה משמעותה של ההכרזה וכיצד הגיבה איראן? וגם – קם מפרט על מחקרו בנושא פרויקט הטילים האיראני: הרקע לפיתוחו, מטרותיו והאפשרות של עימות עם ישראל באמצעות מערך הטילים הגדול ביותר במזרח התיכון. מה שואף המשטר האיראני להשיג באמצעות מאמץ הפיתוח והפריסה של הטילים באזור כיום, באמצעות השלוחים של המשטר בסוריה, לבנון ותימן? ומהם התנאים לתרחיש שבו יופעל מערך הטילים נגד ישראל?
זהותה ומעמדה של מצרים במציאות המשתנה
לקראת הכנס "מצרים – מטלטלה ליציבות" שיתקיים במכון ב-25 באוקטובר, מוגשת תכנית עם שלוש שיחות בנושאי מעמדה האזורי והבינלאומי של מצרים ויחסיה עם ישראל, בין השאר על רקע מאמצי התיווך בין ישראל לחמאס, וכן על האתגרים הפנימיים – הפוליטיים, הכלכליים והביטחוניים, העומדים בפני מצרים של עבד אל-פתאח א-סיסי.
מארגני הכנס, ד"ר אופיר וינטר וד"ר אפרים קם, מנתחים בשיחה משותפת את יחסי מצרים-ישראל ואת מעמדה המשתנה של מצרים בזירות הגיאו-פוליטיות השונות. מה מאפיין את השלום בין ישראל למצרים כיום, לעומת ראשיתו לפני 40 שנה, וכיצד משליכים האינטרסים של מצרים בהווה על יחסיה עם ישראל? כיצד גילויי הגז הטבעי בים התיכון, מתקני התפלת מים שנבנים על חופיו ותעלת סואץ החדשה משפיעים על הראייה של מצרים את עצמה כמדינה בעלת "זהות ים תיכונית"? וכיצד כל זה משפיע על היחסים עם ישראל? האם מצרים עדיין מובילה תהליכים במזרח התיכון ובעולם הערבי, או שניתן לטעון שקיים פער בין היומרה והתכנון לבין הביצוע בפועל על רקע התחזקות מעמדן של מדינות המפרץ?
הרפתקאות איראן בסוריה
אפרים קם
לקוח מתוך פרק 13
ד"ר אפרים קם דיבר על מדיניותה הנוכחית של איראן במזרח התיכון והשלכותיה על ישראל. מדוע לאיראן היה חשוב להתערב בנעשה בסוריה ולשלם על כך בחייהם של חיילים וקצינים? מה שואפת איראן להשיג בסוריה וכיצד השתנו יעדיה תוך כדי הלחימה?
מצטער, אין הסכתים מתאימים לחיפוש שלך,
אתה יכול לחפש אחרים ....