קורות חיים
גלית כהן היא ראשת תחום "אקלים, תשתיות ואנרגיה" במכון למחקרי בטחון לאומי. גלית כהן שימשה כמנכ"לית המשרד להגנת הסביבה, בין השנים 2021-2023. יש לה למעלה מ-20 שנות ניסיון ביוזמה וניהול של אסטרטגיות מדיניות לאומית, תוך יישום הבנתה המעמיקה של מגמות בינלאומיות ורפורמות ממשלתיות, טכנולוגיות סביבתיות ואקלים ונושאים פיננסיים. בישראל היא עמדה בראש פרויקטים חדשניים מונעי ביצועים ושותפויות לאומיות בין מגזרים וסוכנויות, יצרה שווקים חדשים להשקעות ירוקות וקידמה חדשנות טכנולוגית סביבתית. פעלה לשינוי הרגולציות בהתאמה למדינות המתקדמות לטיפול בסיכוני אקלים וסביבה. במישור העולמי, כהן הובילה את ייצוג ישראל בפורומים רגולטוריים בזירות בינלאומיות כמו, OECD, או"ם, פורומים אזוריים וסין.

גלית כהן
חוקרת בכירה
פרסומים אחרונים
לכל הפרסומים30 שנה להסכם השלום עם ירדן: עת לשדרוג שיתוף הפעולה בתחום המים
שלושה עשורים לאחר חתימת הסכם השלום עם הממלכה ההאשמית, תחום המים ממשיך להתבלט כמנוף רב פוטנציאל לחיזוק היחסים בין ירושלים לעמאן
29 באוקטובר, 2024לנווט דרך משבר ביטחוני ומשבר אנרגיה: לקחים לישראל ממעבר קליפורניה לאנרגיה נקייה
מה יכולה ישראל ללמוד מאחת המדינות הגדולות בארצות הברית, הסובלת ממשבר אנרגטי ואקלימי חמור?
4 ביוני, 2024נדרשת תפיסה חדשה לביטחון מערכות חשמל בישראל בחירום ובשגרה
ברקע החשש מהתרחבות הלחימה בצפון הארץ: מה הם האיומים לתשתיות החשמל והאנרגיה של ישראל – וכיצד יש לפעול כדי לחזק את שרידותו של מערך החשמל הישראלי?
2 ביוני, 2024ביטחון מזון – אתגר בשגרה ובחירום
המלחמה חידדה בישראל את ההבנה כי החוסן הלאומי תלוי, בין היתר, ביכולת לייצר ולספק את המזון גם בשגרה וגם בחירום. אחד האתגרים המרכזיים אשר נוצרו למערכת המזון בישראל בעקבות המלחמה הינו המחסור החמור בכוח אדם לאורך כל שרשרת האספקה, ובעיקר בחקלאות. תלותה של מערכת המזון הישראלית ביבוא עלולה לערער את יציבותה מול האתגר הכפול – שינויים אקלימיים, העלולים להפחית את היקף התבואה המיוצרת במדינות המייצאות לישראל, וסיכונים גיאופוליטיים, שעלולים לפגוע בנתיבי היבוא. לכן, כל אסטרטגיה לאומית לביטחון מזון צריכה לקחת בחשבון את מכלול היעדים שאותם צריכה למלא מערכת המזון המקומית – מהפחתת פליטות פחמן ועד הבטחת הגישה של כלל האוכלוסייה למזון בריא ומזין, ואיזון בין הסיכונים השונים והאופן בו ייצור מקומי וייבוא יכולים לתת לכל אחד מהם מענה.
11 בינואר, 2024מימון אקלים - האם ישראל שוב מפספסת?
בניגוד למרבית המדינות המפותחות, ישראל לא עושה די כדי לאפשר זרימה של כסף מהממשלה ומהסקטור הפרטי על מנת לעמוד ביעדי ההתמודדות עם משבר האקלים. כיצד עליה לפעול בשביל לא להישאר מאחור?
31 בדצמבר, 2023התלכדות הזירות - המלחמה ומשבר האקלים
המלחמה בישראל יוצרת הזדמנות לסדר אזורי חדש – והטיפול במשבר האקלים חייב להיות חלק ממנו
20 בנובמבר, 2023מאמרים וראיונות בתקשורת
כל המאמרים והראיונות בתקשורת
יום כדור הארץ: ראיון עם גלית כהן בגלי צה"ל
24 באפריל, 2025
ישראל בדו"ח ב-OECD: ראיון עם גלית כהן בכאן 11
6 באפריל, 2025