תא"ל (מיל׳) אסף אוריון שוחח עם שגרירת ישראל בבייג׳ינג, אורית בן-אבא, על יחסי ישראל-סין, שבינואר מלאו להם שלושים. אוריון שאל על מקומה של ישראל ב״תחרות האסטרטגית״ בין ארצות הברית לסין. השגרירה ציינה, כי היחסים בין המעצמות בשפל, כאשר סין מזהה רצון אמריקאי בפילוג גלובלי ובגיוס מדינות כנגד סין. הפער ביניהן עמוק ורק הולך ומעמיק. באשר לישראל, ארצות הברית שותפה חשובה מאוד למדינת ישראל, נדבך מרכזי בביטחונה הלאומי, ועדיין, ישראל רואה מקום לשיתוף פעולה כלכלי עם סין. הפוטנציאל בסין ענק, זה לא שוק שישראל רוצה להתעלם ממנו. הסיכונים קיימים, ולצידם סיכויים. עלינו לנצל את הפוטנציאל הזה לטובת פיתוח וצמיחת הכלכלה הישראלית, וגם בתחומים של יחסי תרבות, שיתופי פעולה אקדמיים, שיתופי פעולה בין עם לעם, מפגשים בין צעירים – שכל העולמות של יחסים רגילים בין מדינות ימשיכו, ושנצליח למצוא את היכולת לעבוד במשותף עם סין וגם לא לפגוע באינטרסים הלאומיים והביטחוניים של מדינת ישראל. בנוסף, סין עדיין סגורה ומסוגרת בשל קורונה.
אוריון ציין כי האתגר ביחסים עם סין אינו רק מצד ארה"ב אלא גם בשל השותפות האסטרטגית בין סין ואיראן, תמיכתה המסורתית בפלסטינים, והביקורת הנוקבת שלה נגד ישראל, כגון במבצע ״שומר חומות״. השגרירה הבהירה כי מדיניות סין לאזור נקבעה בעת הקמת הרפובליקה העממית של סין, וסביר שלא תשתנה עד שיימצא פתרון לסכסוך הישראלי פלסטיני. עם זאת, סין מביעה תמיכה בצורך של ישראל בהגנה עצמית, ומנסה לשים בצד את חילוקי הדעות ולקדם את הנושאים שיש בהם קרקע רחבה לשיתופי פעולה – בשדה הכלכלי והמסחרי. בכל הנוגע לאיראן, למדינת ישראל יש כמובן חילוקי דעות עמוקים עם סין והיא מביעה אותם בכל הזדמנות.
השגרירה הדגישה כי 2022 תהיה מאוד מהותית, כשבאוקטובר תתכנס המפלגה הקומוניסטית לכינוס החמש שנתי, ותחליט על הארכת כהונת הנשיא שי ג׳ינגפינג לחמש השנים הבאות. זו שנת הכרעות מהותיות לגבי ההנהגה העתידית הסינית, וגם לגבי המשך הסתגרותה של סין מן העולם, בשל קורונה.