צוות מומחים ממכון Brookings שבוושינגטון והמכון למחקרי ביטחון לאומי ערכו דיון מקוון בנושא הפעילות של פיונגיאנג באזור המזרח התיכון. האירוע, שנערך בשפה האנגלית, הועבר בשידור ישיר באתר המכון, בעמודי הפייסבוק, היו-טיוב והטוויטר, ובאתר מכון Brookings.
למרות הכינוי "הממלכה המסתגרת" (the hermit kingdom), כמעט חצי מאה שקוריאה הצפונית פעילה בזירות המרוחקות של המזרח התיכון. זה עשרות שנים שהדיקטטורה מעורבת במכירה ובשיתופי פעולה סביב טכנולוגיה צבאית עם מדינות האזור, ובולט במיוחד סיועה לסוריה וללוב בתכניות הגרעין שלהן. המזרח התיכון הוא מקור להכנסות נחוצות מאוד לקוריאה הצפונית, וכן לבעלות ברית ולשותפות בינלאומיות.
מה מחפש מנהיג קוריאה הצפונית, קים ג'ונג און, במזרח התיכון? באיזה אופן משפיעה הפעילות של פיונגיאנג על האזור? מנקודת המבט של ישראל, אילו לקחים ניתן ללמוד ממעורבות קוריאה הצפונית בפיתוח הכור הגרעיני אל-קיבר שבסוריה? מה למדה איראן מקוריאה הצפונית, ובמה דומות ושונות האסטרטגיות שאומצו מול כל אחת מהן במאבק בהפצת הנשק הגרעיני?
את הכנס הנחתה ד"ר שירה עפרון, עמיתת מחקר אורחת במכון למחקרי ביטחון לאומי, והשתתפו בו האלוף (במיל.) עמוס ידלין, ראש המכון; יונג פאק, עמיתה בכירה ויו"ר קרן SK-Korea למחקרי קוריאה במכון Brookings; סימה שיין, חוקרת בכירה וראש תוכנית איראן במכון; ורוברט איינהורן, עמית בכיר במכון Brookings.