
המועצה האטלנטית (AC), מרכז המדיניות של איחוד האמירויות (EPC) והמכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS), מכריזים על שותפות אסטרטגית לקידום יחסי איחוד האמירויות וישראל
15 באוקטובר, 2020
ההודעה על הסכם אברהם באוגוסט 2020 סימנה רגע היסטורי ביחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות הערביות. ההסכם הוא הישג משמעותי ומרגש. בנוסף לנורמליזציה של היחסים, איחוד האמירויות וישראל פתחו את הדלת לשיתוף פעולה רב-תחומי ולעבודה משותפת בנושאים כלכליים, פוליטיים וביטחוניים. עתה הגיעה העת להתחיל ביישום, להפיכת ההסכם לשיתוף פעולה ממשי וארוך טווח.
ברוח זו, המועצה האטלנטית בוושינגטון, מרכז המדיניות של האמירויות באבו דאבי, והמכון למחקרי ביטחון לאומי בתל אביב, שמחים לבשר על כינון שותפות אסטרטגית משולשת. כפי שאמר שר החוץ של איחוד האמירויות, ד"ר אנוואר גרגאש, באירוע של המועצה האטלנטית באוגוסט, יחסי איחוד האמירויות וישראל צפויים להיות של "שלום חם", שבו יתפתח הקשר הישיר בין העמים בנוסף לקשר הישיר בין הממשלות. אנו מאמינים כי לקהילת מכוני החשיבה והמחקר יש תפקיד חיוני בתמיכה בשני הערוצים. השותפות שלנו תספק בסיס ל"שלום החם", ותקדם את ההשפעה המעשית של ההסכם על יחסי ישראל ואיחוד האמירויות, לצד יציבות, ביטחון ושגשוג אזורי.
השותפות האסטרטגית תיבנה על התנופה שחולל 'הסכם אברהם', ותשמש מוקד לאותם חברי קהילת מכוני החשיבה בעולם שיבקשו לתרום ליחסי איחוד האמירויות וישראל. עם התפתחות היחסים בין איחוד האמירויות לישראל, יעלה הצורך בהבנה מעמיקה בנושאים בעלי חשיבות הדדית לשתי המדינות, במבנים מוסדיים שיתמכו בדיאלוג פתוח, בשיתוף פעולה ברמה הבילטרלית והמולטי-ליטרלית, בפלטפורמות ליצירת קשר עם בעלי עניין מרכזיים במגזר הפרטי והציבורי, ובניתוחים והמלצות למקבלי ההחלטות.
אנו נכנס את המומחים המובילים מאיחוד האמירויות, ישראל וארצות הברית, כדי לתרום בנושאים כמו סיכונים ואיומים ביטחוניים במרחב, הזדמנויות הדדיות לסחר והשקעה, ואפיקים ספציפיים לשיתוף פעולה בטכנולוגיות סייבר וחלל, רפואה ומניעת מגפות, תיירות, סוגיות דת ותרבות, ביטחון מים, ביטחון אספקת מזון ואנרגיה מתחדשת. מומחים משלושת המכונים יתארגנו בקבוצות עבודה כדי לפרסם מחקרים משותפים מוכווני המלצות למדיניות, לארח סמינרים ותדריכים משותפים, ולהשתתף בכנס הבינלאומי הגדול הראשון בנושא יחסי מדינות המפרץ וישראל.