איראן מציבה שורה של אתגרים ארוכי טווח וקצרי טווח לישראל. להבנה עמוקה של האתגרים שמציבה איראן לישראל, עוסק תחום המחקר בנושא איראן במעקב עמוק ויומיומי אחר ההתפתחויות בזירה הפנימית והשלכותיהן על יחסי הכוחות הפוליטיים בצמרת האיראנית ועל יציבות המשטר.
תחום המחקר בנושא איראן מקיים קשרים עם מכוני מחקר מובילים בעולם; מקיים סימולציות עם גורמים ישראליים וזרים; מקיים פורומים קבועים של חשיבה עם גורמים מהקהילה האקדמית והממשלתית; מקיים תדרוכים שוטפים לדיפלומטים זרים המכהנים בארץ, כמו גם לעיתונאים מהארץ ומחו"ל.
"ניסויי הכלים" שביצעה איראן לתפיסת הביטחון שלה בשנה האחרונה, בדמות הפעלת "השלוחים" המקיפים את ישראל ושיגור מאות טילים וכטב"מים לעברה, עוררו ספקות בנוגע ליעילות תפיסת ההרתעה שלה. כעת, נראה כי צפויה בטהראן הערכה אסטרטגית מחודשת – כל זאת בזמן שהמשטר האיראני נמצא בצומת החלטות קריטי
הערכה מחודשת של תפיסות היסוד במדיניות איראן על רקע המלחמה בעזה
המערכה הנמשכת בעזה והתרחבותה לזירות נוספות, לרבות העימות הישיר שפרץ באפריל 2024 בין איראן לישראל, עשויה לחולל תמורות משמעותיות במאזן השיקולים של הרפובליקה האסלאמית, במאפייני מדיניותה ובתפיסותיה האסטרטגיות, ובכלל זה הפעלת רשת השלוחים האזורית שבהובלתה ודוקטרינת הגרעין. אף כי התנהלותה של איראן מאז פרוץ המלחמה אינה מעידה בשלב זה על תפניות אסטרטגיות מצד ההנהגה האיראנית, הרי ניכר כי בשל ההתפתחויות הפנימיות, האזוריות והבינלאומיות שבפניהן ניצבת כיום הרפובליקה האסלאמית – לצד לקחי המערכה האזורית המתמשכת – גוברת ההערכה בטהראן שהמאזן האסטרטגי נוטה לטובתה ועלולות להתחולל תמורות משמעותיות במדיניותה, שבמרכזן נכונות לסיכונים רבים יותר מבעבר ולאימוץ מדיניות תקיפה יותר, ובכלל זה כלפי ישראל. מגמה זו מחייבת גם את ישראל להיערך לתמורות באסטרטגיה האיראנית ולהחרפת העימות עימה ומול הציר השיעי שבהובלתה.