עיראק היא מדינה במזרח התיכון, בדרום מערב אסיה. מרבית תושביה הם מוסלמים. בצפון מזרח עיראק מתקיימת אוטונומיה כורדית (כורדיסטאן העיראקית). בשנת 2003 פלשו חילות הקואליציה בראשותה של ארצות הברית למדינה והביאו להפלת משטרו של סדאם חוסיין. בשנת 2014 כבשו לוחמי ארגון הטרור דאע"ש שטחים נרחבים במדינה, וכעבור שלוש שנים, לאחר מלחמה עקובה מדם, חזרה השליטה על כל מחוזותיה של עיראק לידי הממשלה היושבת בבגדאד. המכון למחקרי ביטחון לאומי עוסק במצב המשתנה בעיראק והשפעותיו על ישראל, על האזור ועל המערכת הבינלאומית.
ראש ממשלת עיראק מהלך בין הטיפות: מצד אחד מנסה לשמור על נוכחות צבא ארה״ב במדינתו ועל הגיבוי האמריקאי לממשלתו, ומהצד השני הוא מעוניין בחיזוק קשרי השלטון עם המיליציות הפרו-איראניות ועם איראן. מהם האתגרים והמכשולים העומדים בפניו – ולמה ישראל צריכה לשים לב?
השיתוק הפוליטי בעיראק אמנם הסתיים לעת עתה, אחרי שנה של מאבקי כוח ועימות פנימי, כאשר קמה ממשלה בהובלת המחנה הפרו-איראני – לשמחתה של טהראן. עם זאת, הכאוס במדינה השיעית המשוסעת רחוק מלהסתיים. מה עומד במוקד העימות שמפלג את השיעים בעיראק והאם ההישג של איראן ותומכיה בהרכבת הממשלה מבשר על הכרעתו?