מתי ומהיכן שתבחרו תוכלו להאזין לשיחה מקצועית ומעמיקה עם חוקרי המכון על רבדים שונים של המתרחש בתחום הביטחון הלאומי – בישראל, במזרח התיכון ובכפר הגלובלי.
פודקאסטרטגי 275: חיסול אל-עארורי | לקראת שלב ג' של הלחימה | חוסן לאומי | ישראל-טורקיה
טורקיה 2023 - שנת המאה | פרק 4: המלחמה שסללה את הדרך להצטרפות טורקיה לנאט"ו
בפרק הרביעי של סדרת הפודקאסטים לציון 100 שנה לרפובליקה הטורקית מראיינת חוקרת המכון, ד"ר גליה לינדנשטראוס, את ד"ר נדב סולומונוביץ' מהחוג ללימודי האסלאם והמזרח התיכון באוניברסיטה העברית, בנושא טורקיה בתחילת המלחמה הקרה.
מה גרם לטורקיה לצאת מהניטראליות שלה במלחמת העולם השנייה ולהתייצב לצד המערב בתחילת המלחמה הקרה? מה הוביל את טורקיה לשלוח כ-15,000 כוחות למלחמת קוריאה וכיצד הדבר הוביל לצירופה של טורקיה לנאט"ו? מדוע גם בתחילת הרפובליקה הטורקית, עם הדגש על חילוניות, נזקקו לרטוריקה דתית כדי להצדיק את המעורבות הטורקית במלחמת קוריאה? מה הוביל להתפתחות תופעות של אנטי-אמריקניזם בטורקיה למרות התחלה מבטיחה ביחסים עם ארצות הברית? ולבסוף – היבטים של זיכרון והנצחה – מדוע "נשכחה" המעורבות הטורקית במלחמת קוריאה ורק בשנות ה-2000 החלה התעניינות מחודשת בנושא?
פודקאסטרטגי 248: הקשר בין ערכי הדמוקרטיה לפעילות הצבא | מה איראן רוצה מאיתנו? | תוצאות הבחירות בטורקיה
פרק 248
טורקיה 2023 - שנת המאה | פרק 3: הבחירות בטורקיה - כיצד יראה העשור השלישי של שלטון ארדואן?
בפרק השלישי של סדרת הפודקאסטים לציון 100 שנה לרפובליקה הטורקית מראיינת חוקרת המכון, ד"ר גליה לינדנשטראוס את ד"ר חי איתן כהן ינרוג'ק, ממרכז משה דיין באונ' ת"א וממכון ירושלים לאסטרטגיה וביטחון, על משמעות תוצאות הבחירות בטורקיה.
מה היו הגורמים שתרמו לניצחונו של של הנשיא המכהן, רג'פ טאיפ ארדואן גם בסבב הנוכחי? האם האופוזיציה הטורקית בחרה מועמד מתאים? עם יותר מעשרים שנות שלטון מאחוריו ולקראת חמש שנים נוספות, מה הוא סוד כוחו של ארדואן? איך הנשיא הטורקי מתכונן להתמודד עם המשבר הכלכלי במדינה ביום שאחרי הבחירות? האם צפויה התגברות בהגירה השלילית מטורקיה, בעקבות נצחונו האחרון של ארדואן? ולבסוף, הזווית הישראלית – האם ארדואן צפוי להמשיך בנורמליזציה ביחסים עם ישראל, ומדוע לנשיא יצחק הרצוג יש תפקיד משמעותי בקידום היחסים?
פודקאסטרטגי 245: תחילת מבצע "מגן וחץ" | מעבר לרשת - מבט מעזה | יחסי טורקיה-יוון
פרק 245
טורקיה 2023 - שנת המאה | פרק 2: דברים שרואים משם לא רואים מכאן - הזווית היוונית לגבי טורקיה
בפרק השני של סדרת הפודקאסטים לרגל 100 שנים לרפובליקה הטורקית, תראיין ד"ר גליה לינדנשטראוס את ד"ר גבריאל חריטוס, חוקר במכון בן גוריון וכן חוקר במכון היווני ELIAMEP, על האופן שבו מתמודדת יוון לאורך השנים עם טורקיה, לאור המתיחות בין השתיים. מהם המכשולים סביב יישוב המחלוקות על קביעת הגבולות הימיים בים האגאי ובים התיכון? מה המצב באי קפריסין, שמחולק דה-פקטו מאז 1974, וכאשר בצפון האי יש יישות פוליטית שרק טורקיה מכירה בה? כיצד ישפיעו הבחירות הקרובות בטורקיה וביוון על היחסים בין המדינות? הזווית הישראלית – האם הנורמליזציה ביחסי ישראל-טורקיה באה על חשבון יחסי ישראל-יוון ויחסי ישראל-קפריסין? ולבסוף, מה היוונים מבינים לגבי טורקיה, שהישראלים טרם תופסים?
2023 תהיה שנה גורלית עבור טורקיה. המדינה תחגוג מאה שנה להקמת הרפובליקה הטורקית שעליה הכריז מוסטפה כמאל אטאטורק ב-1923. בנוסף, הנשיא הטורקי רג'פ טאייפ ארדואן יעמוד מול המבחן הקשה ביותר בחייו הפוליטיים עם הבחירות המתוכננות לחודשים הקרובים. לרגל המאורעות, תוכנית טורקיה במכון למחקרי ביטחון לאומי עורכת סדרת פודקאסטים מיוחדת. בפרק הראשון יראיין מנחה הסדרה, רמי דניאל, את חוקר תוכנית איראן במכון, ד"ר רז צימט, כדי לנסות ולמצוא קווי דמיון ושוני בין איראן וטורקיה, שהחברות בהן עברו תהליכים דומים – מהתמערבות להתקרבות לאסלאם. מהם קווי הדמיון והשוני בין החברה האיראנית והטורקית? האם אנו רואים בטורקיה תהליכים דומים לאלה שקדמו למהפכה האסלאמית באיראן ב-1979? מה בין חומייני לארדואן?
מצטער, אין הסכתים מתאימים לחיפוש שלך,
אתה יכול לחפש אחרים ....