מתי ומהיכן שתבחרו תוכלו להאזין לשיחה מקצועית ומעמיקה עם חוקרי המכון על רבדים שונים של המתרחש בתחום הביטחון הלאומי – בישראל, במזרח התיכון ובכפר הגלובלי.
פודקאסטרטגי 334: דיון סוער באולפן על התוכנית המצרית | עולמו הכלכלי של טראמפ | סין-איראן-מפרץ
פרק 334
פודקאסטרטגי 331: תמונת מצב סורית | סיכונים לאספקה השוטפת לישראל | סין, ארה"ב והמזה"ת
פרק 331
דרקון במדבר – פרק 4 | הדרקון יחליף את הנשר? סין, ארה"ב והמזה"ת
בפרק הרביעי של "דרקון במדבר" – סדרת פודקאסטים חדשה מבית המכון למחקרי ביטחון לאומי בהובלת מרכז גלייזר למדיניות ישראל-סין במכון, מתארחים ד"ר צ'ק פרייליך מהמכון למחקרי ביטחון לאומי וד"ר גדליה אפטרמן מאוניברסיטת רייכמן לדיון על היחסים המורכבים בין סין לארצות הברית במזרח התיכון. נבחן כיצד משפיעה התחרות-יריבות בין המעצמות על מרחב המזה"ת, על היציבות שלו, על ההשלכות לישראל ועל הצפוי לנו בהמשך עם ממשל טראמפ.
תוכנית טראמפ לרצועת עזה ל"יום שאחרי" | דיון מומחים
חוקרי המכון צ'ק פרייליך, עפר שלח ועופר גוטרמן דנים באפשרויות ובכלים שיש בידי ישראל ויתר הצדדים המעורבים במאמצים לסיים את המלחמה בעזה ולהוביל למציאות חדשה ביום שאחריה, אחרי שטראמפ פרסם את רעיונותיו בנוגע להגליית תושבי עזה והעברתם למדינות אחרות ובינוי השטח שנחרב במהלך המלחמה.
האם החזון השאפתני שהציג טראמפ יכול להתניע תוכנית מדינית ממשית עם ביצוע בשטח או שמדובר ברעיונות שמחייבים מרכיבים נוספים כדי שיתגבשו לכדי תוכנית מדינית? על איזו בעיה במציאות שהתהוותה בעזה במשך שנים מבקש טראמפ לתת מענה וכיצד הוא מעוניין לשלב את הרעיונות האלה בחזונו לגבי הנורמליזציה האזורית?
מה הן התוכניות הקיימות בצבא כיום בנוגע לאפשרות של המשך לחימה או למציאות ה"יום שאחרי"? האם הצבא ינסה להשתלב בעידוד "הגירה מרצון" – והאם מהלך כזה יכול לספק את המטרה של הכרעת חמאס? מדוע צה"ל זקוק לתהליכי בנייה מחדש בעקבות חודשי המלחמה ובהינתן היעדר תוכנית מדינית ליציאה מהמלחמה כעת?
וגם: כיצד העולם הערבי וחמאס מגיבים לתוכנית טראמפ, בדגש על ניסיון לייצר אלטרנטיבה למציאות הנוכחית בעזה, ומהן המשמעויות מבחינת ישראל בכל הנוגע לאלטרנטיבה זו?
פודקאסטרטגי 314: טראמפ חוזר לבית הלבן | מה קורה בעיראק? | השיח ברחוב העזתי אחרי חיסול סינוואר
טראמפ חוזר לבית הלבן: אולפן מומחים מיוחד
בעקבות תוצאות הבחירות לנשיאות ארצות הברית וניצחונו של דונלד טראמפ, התכנסו חוקרי ארצות הברית במכון – אלדד שביט, צ'ק פרייליך ואבישי בן ששון-גורדיס – כדי לדון במשמעויות ובהשלכות של התוצאות על הזירה הבינלאומית, על הזירה האזורית ועל ישראל, הנכנסת לשנתה השנייה של מלחמת "חרבות ברזל".
פודקאסט זה התאפשר בזכות שותפות INSS עם קרן משפחת רודרמן
פודקאסטרטגי 305: ההתלבטויות בטהראן | ארה"ב במזרח התיכון | מתווה לסיום המלחמה? | השפעת הסיכולים
ארה"ב במזרח התיכון: בין היערכות לתקיפה האיראנית לחתירה להסכם חטופים
חוקרי המכון, אל"מ (מיל') אלדד שביט וד"ר צ׳ק פרייליך, מנתחים את האסטרטגיה האמריקנית ביחס לאיומי איראן וחיזבאללה לנקום בישראל על חיסול הבכירים, ואת המאמץ המדיני להשלים בימים הקרובים את המו״מ על הסכם לשחרור החטופים והפסקת אש בעזה. מה ארה״ב מעוניינת להבטיח, ומה היא רוצה למנוע, באמצעות שליחת הכוחות לאזור והלחץ על איראן? מה הציפיות מישראל, הן בנוגע להתנהלות מול התגובה האיראנית לחיסולים והן בנוגע למו״מ על הסכם לשחרור החטופים והפסקת אש בעזה? כיצד האירועים האלה משתלבים או מושפעים ממסע הבחירות לנשיאות, לאור ההתפתחויות האחרונות? ומהן המשמעויות עבור ישראל, עוד בטרם התרחשו האירועים שלקראתם נערכים צה״ל וצבא ארה״ב יחד?
פודקאסטרטגי 303: הטבח במג'דל שמס | ביקור נתניהו בארה"ב | הקרע בין הפלסטינים בעזה לערביי ישראל
פרק 303
ביקור רה״מ נתניהו בארה״ב ונאומו בקונגרס
חוקרי המכון ד"ר צ׳ק פרייליך ואל"ם (מיל') אלדד שביט מסכמים את ביקורו המדיני של רה״מ נתניהו בארה״ב, ופגישותיו עם הנשיא ג׳ו ביידן, סגניתו קמלה האריס, והנשיא לשעבר דונלד טראמפ:
מה קיווה להשיג ראש הממשלה בביקור ומהן תוצאות, בראי התגובות בארה״ב? כיצד הביקור הושפע ממערכת הבחירות לנשיאות ועד כמה היחסים עם ישראל והמלחמה נוכחים בשיח הבחירות? אילו נושאים עלו בפגישותיו של רה״מ ומה במוקד המגעים בין ישראל לארה״ב בעת הנוכחית?
מצטער, אין הסכתים מתאימים לחיפוש שלך,
אתה יכול לחפש אחרים ....