מתי ומהיכן שתבחרו תוכלו להאזין לשיחה מקצועית ומעמיקה עם חוקרי המכון על רבדים שונים של המתרחש בתחום הביטחון הלאומי – בישראל, במזרח התיכון ובכפר הגלובלי.
המלחמה באוקראינה - מעורבות המערב והציפיות מישראל
חוקרי המכון הבכירים אל"מ (מיל') אלדד שביט ושמעון שטיין, שגריר ישראל בגרמניה לשעבר, על המעורבות של ארה״ב ומעצמות האיחוד האירופי במלחמה באוקראינה, על רקע המשך המתקפה הרוסית והקרבות בין הכוחות האוקראינים לרוסים, ובהיעדר אופק מדיני או משא ומתן אפקטיבי לסיום המלחמה.
כיצד המשך העימות מאפשר למערב לקדם יעדים הנוגעים לשמירת הסדר הדמוקרטי ליברלי, מעבר לשמירה על ריבונותה ושלמותה הטריטוריאלית של אוקראינה? באיזה אופן מעורבות מעצמות המערב בלחימה, לצד אוקראינה, גם בהיעדר נוכחות של כוחותיהם בשטח? האם יש הסכמה בין ארה״ב לאיחוד האירופי לגבי האסטרטגיה באוקראינה? כיצד מגיבה רוסיה למהלכי המערב? מה צפוי לקרות אם אחת מהחברות בברית נאט״ו תותקף? וגם: מהן התגובות להתערבות ישראל במשבר ואיזה ציפיות נוצרו במערב לגבי התפקיד שצריכה ישראל למלא, כבעלת בריתה של ארה״ב?
ממשלה חדשה בגרמניה
לרגל חילופי השלטון בגרמניה, והשבעתה של ממשלה חדשה בראשותו של הקנצלר אולף שולץ, אחרי 16 שנות כהונת אנגלה מרקל – שגריר ישראל בגרמניה לשעבר וחוקר בכיר במכון, שמעון שטיין, מסביר מהן קווי מדיניות הפנים והחוץ של הממשלה החדשה, מהן מגמות ההמשכיות ומגמות השינוי ביחסים עם האיחוד האירופי, ארה"ב, רוסיה וסין? וגם – האם צפוי שינוי ביחס לישראל, הפלסטינים ואיראן?
ביקור מרקל ויחסי ישראל-גרמניה- בעקבות מפגש חוקרי המכון עם קנצלרית גרמניה
בעקבות המפגש של חוקרי המכון עם קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, במהלך ביקורה בישראל ערב סיום כהונתה, חוקרי המכון הבכירים, השגריר שמעון שטיין, השגריר ד״ר עודד ערן וד״ר שירה עפרון, מנתחים את עיקרי המסרים של מרקל בסוגיות אזוריות ובינלאומיות: מה השקפתה בענייני ההתמודדות עם הגרעין האיראני, הסכסוך הישראלי-פלסטיני, האנטישמיות בגרמניה ושינויי האקלים.
ישראל והמזה"ת מול קואליציה אמריקנית-אירופית
חוקרי המכון הבכירים השגריר ד״ר עודד ערן והשגריר שמעון שטיין, מנתחים את מערכת היחסים המתגבשת בין ממשל ביידן למדינות האיחוד האירופי ואת השלכותיה על ישראל וזירת המזרח התיכון: על אילו ערכים ועקרונות משותפים מושתתת מדיניות החוץ של ממשל ביידן והאיחוד האירופי, בפרט בנוגע לסוגיה הפלסטינית ולמשטרים לא דמוקרטיים במזרח התיכון? כיצד מושפעת המתיחות בין תורכיה לאיחוד האירופי במזרח הים התיכון מחילופי השלטון בארה"ב? ומהן המלצות המדיניות לישראל, נוכח ההתפתחויות הבינלאומיות הללו?
תוכנית האיחוד האירופי למאבק בנזקי הקורונה – נקודת מפנה?
שמעון שטיין
לקוח מתוך פרק 133
השגריר לשעבר שמעון שטיין דן בתוכנית האירופית לשיקום היבשת מהשלכות נגיף הקורונה. מה כוללת התוכנית שהוגדרה על ידי בכירי האיחוד כ"היסטורית"? על מה הצליחו להסכים 27 מנהיגי הגוש ועל מה לא – ומה ניתן ללמוד מכך? האם ניתן יהיה ליישם את כל סעיפי המתווה – וכיצד יישום התוכנית ישפיע על מעמדו הרעוע של האיחוד?
תהליכים מדיניים וכלכליים באירופה – הברקזיט והמחאה בצרפת
שמעון שטיין
לקוח מתוך פרק 48
השגריר לשעבר שמעון שטיין בשיחה מעמיקה ומרתקת על תהליכים מדיניים וכלכליים שמתרחשים באירופה ומשפיעים גם על הזירה הבינלאומית בעת הנוכחית. ראשית, האם פרישתה הצפויה של בריטניה מהאיחוד האירופי, ה"ברקזיט", אכן תתממש כמתוכנן? ומהן המשמעויות העיקריות עבור בריטניה ועבור מדינות האיחוד, מבחינה חברתית וכלכלית – וכיצד יעוצבו היחסים העתידיים בין הממלכה לאיחוד? וגם, על תנועת המחאה העממית שהתעוררה בצרפת, "האפודים הצהובים". מי מוביל את המחאה, מדוע דווקא עכשיו היא פרצה ומה היא מבשרת? מדוע נחשב מקרון לאליטיסט, כיצד שינויי המדיניות והרפורמות עליהם הודיע קשורים למשבר הכלכלי העולמי ב-2008 והאם מדובר בסימפטום שמעיד על תופעה כלל-אירופית?
מצטער, אין הסכתים מתאימים לחיפוש שלך,
אתה יכול לחפש אחרים ....